Saturday, March 30, 2013

Õgardlus :D

Jäin mõtlema, et kas olen õgard või mitte?

Täna olen söönud ära neli pannkooki (2 hommikul, 2 õhtul - ilma lisanditeta), kaks viilu munasaia ja  nüüd õhtuste kookide juurde sai kaks muna ka ära koksitud. Lihavõtted ikkagi ju....

Ja kõht on ülemäära täis. Mitte ei saa aru, kuidas on võimalik näiteks viis burksi järjest sisse vohmida, nagu kaalukad alati meenutavad oma endist menüüd, kui nad on tublisti kaalu langetanud.



Tegelikult ma tean küll, et peaks köögivilju ja puuvilju ka iga päev sööma ja vähemalt 50% kogu söögist peaks olema köögiviljad.
Aga isegi kui ma suudaks need lahmakad taldrikutäied endale sisse pigistada (küll magu järgi annab ja venima hakkab), on köögiviljadel üks suur miinus. Need on kahjulikud rahakoti sisule. Õigemini tegelikult ei saa nad selleks puhuks ka kahjulikud olla, sest rahakotis sisu praktiliselt polegi. Nii et jääme oma tomatitaimepojukesi imetlema ja lootma, et vähemalt suvel saan neid süüa niipalju kui vaja.

Saturday, March 23, 2013

lahe JA LIHTNE

Leidsin fb'st ringlemas ühe video, mida ei tahaks lihtsalt laikumisega unustuste hõlma saata, nii et panen lingi siia ka üles. Hea omal (ja teistel) hiljem uuesti vaadata. Nii lahe ju!!!

https://www.youtube.com/watch?v=44mw37d8LQw

Monday, March 11, 2013

ikka maksikirjast

http://arvamus.postimees.ee/1165752/inge-suder-tootsi-pulm-arvamuskulgedel/
Küll on ikka ilusasti siin mustast püütud valget teha:DDDDD

Ühe stsenaariumina kujutan ette, kus inimesed loobuvad pakisaatmise teenusest ja eesti posti töötajatel jääb tööd väheks. Saabub koondamislaine ja pannakse kontoreid kinni, sest täispalka pole ju mõtet vähenenud töökoormusega töötajale enam maksta ja loodetud kasumit ka ei ole saavutatud, et saaks kontoreid avatuna pidada. Kaotajateks nii kliendid kui ka ettevõte....

Ja hästi võrdlevad oma makskirju pakiautomaatide hindadega. Toogu siis need automaadid mulle väravasse!!!

On ikka vaks vahet, kas lihtmaksikiri pannakse minu postkasti (või selle peale, mis sellest et arikkel väidb, et nii ei tehta) või pean pakile ise postkontorisse järgi minema. Nii postkontor kui ka pakiautomaadid asuvad meie kodust pea 30 km kaugusel. Aga mis kõige tähtsam, ka SmartPost asub sama kaugel, nii et minu kopikas läheb pigem sinna ettevõttesse.............

Friday, March 1, 2013

Täpsustuseks eelmisele postitusele

toon hinnavõrdluse, mis puudutab ennekõike neid kodanikke, kellel pole läheduses SmartPosti ega Post24 pakiautomaate.
Maksikirjade saatminel on alates 1. märtsist määratud paksuslimiidiks 2cm. Kui on paksem, siis tuleb saata postipakina.
Nii et enne oleks saanud kõiki alla 250g kaaluvaid pakke lihtmaksikirjaga 90 sendi eest, aga nüüd peab saatma kõiki natuke paksemaid kirjakesi 3.07€ eest. Vana variandiga võrreldes on see 2,17€ kallim variant. Protsentides ei tahaks üldse asjale mõeldagi.
Täielik vaese rahva nöörimine ju.
Rikkal pole häda kedagist. Istub mersu selga ja kappab kättemaksuks SmartPosti pakiautomaadi poole, aga vaesel on kaks valikut. Kas maksab mitusada protsenti rohkem või jätab teenuse kasutamise üldse ära. Küsimus on selles, et kelle arvelt Eesti Post siis kasumit teenib, kui keegi nende teenuseid enam kasutada ei taha?