Tuesday, April 29, 2014

Noore kuu loomine

 Originaaltekst on siin: https://www.facebook.com/2bthankful/photos/a.562796810406821.130248.562442597108909/771255759560924/?type=1&theater

Täna on noorekuu loomine.
See tähendab - pane kirja kõik soovid.
Soovitan iga soovi juurde tunda ka tunnet, mida selle soovi täitumine sinus tekitaks. Lisaks sellele, et tunne annab soovile väe, siis tunde otsimine ja tundmine võib vihjata, miks sa tahad seda soovi (mis sul on täna puudu? Või milline vajadus on täna täitmata?)
Kuna seekordne noorkuu tuleb koos kuuvarjutusega, siis on see ekstra tugev. Räägitakse, et seetõttu on võimalik täna vabaneda kõigest, mida ei soovi, sh ka haigustest.
Pane kirja, mida sa endas (enda juures) enam ei soovi. Seejärel süüta küünal ja pane paber küünlaleegist põlema. Väga hea pidi olema, kui saad selle tuha visata jõkke või voolava (kraani)veega alla.
Ilusat soovimist ja kõige selle lahti laskmist, mis sind enam ei teeni!
Foto: Nina Nova'lt

Sunday, April 27, 2014

Põnev leht

Avastamist veel küllaga lehel http://salamaailm.weebly.com/

Tiibeti Hormonaalne Võimlemine


Tutvustan Teile hämmastavat Tiibeti Hormonaalset Võimlemist (THV). Seda praktiseerisid mungad ühes Tiibeti  kloostris. Sellele kulub 7 minutit päevas. THV toetab sisesekretsiooni näärmete tööd mis toodavad hormoone nagu noores  eas umbes 25-30 a. Praktiseerijad tunnevad end virgena , energilisena saades positiivse laengu.
 Legendi kohaselt THV tuli meile 30 a. tagasi.   Nõukogude ajal ehitati Tiibeti mägedes elektrijaama. Elektriliine vedades nägid energeetikud mägedes väikest kloostrit.  Neil hakkas munkadest  kahju, kes elasid ilma elektrita ja nad vedasid ka neile ühe liini. Kui mungad nägid milline ime nendeni jõudis siis ütlesid nad .“ Meil ei ole raha. Aga me kingime teile pika ea.  Me kingime teile selle mille väärtust oskate hinnata alles 20. a. pärast.“ Ja nad näitasid THV harjutusi . Aja möödudes rääkisid elektrikud harjutustest  ajalehes „Komsomolskaja Pravda“. Nad olid siis juba 80. a.-sed ja nägid suurepärased välja.
Need harjutused on kerged sooritada. Alustatakse harjutusi  voodis lamades ärgates . Soovitavalt kell kuus hommikul.

1.      Käte aktiveerimine.
 Voodis lamades hõõruge peopesi  vastamisi mõnede sekundite jooksul seni kuni need muutuvad kuumaks. Ühtlasi diagnoosige oma biovälja antud hetkel. Kui peopesad on kuivad ja kuumad siis on teie organismis kõik hästi. Kui peopesad on soojad siis on peoväli vähenenud. Kui peopesad ei soojene ja nad on niisked siis räägib see tõsistest nihetest organismis. Igal juhul tuleb teha neid harjutusi sest see võimaldab teil vabaneda riketest ja põletikest.

2.       Palming.
Asetage kuumad peopesad silmadele. Alustage kergelt surudes silmadele  järgmises tempos: üks sekund –üks liigutus. Sellisel moel  teeme 30 “pumpamist“ 30-ne sek. jooksul. Jätke peopesad silmadele ja hoidke veel  30 s, kui teil on halvenenud nägemine siis hoidke 2 minutit. Sellel ajal toidate silmi energiaga ja kõiki retseptoreid ümberringi.  Mõne aja möödudes nägemine paraneb. Taastub ka juuste loomulik värv.

3.      Kõrvade „pumpamine“.
Suruge kätega kõrvadele, sõrmed on kuklal . Sellisel moel „pumpame“30 korda 30s jooksul. Mõne aja möödudes võivad ilmneda põletikulised nähud eriti kui need on seotud kõrvadega. Ärge loobuge harjutustest vaid jätkake surudes kõrvadele nõrgemalt. Mõne aja pärast möödub krooniline põletik kõrvades. Paraneb kuulmine.  Praktiliselt kuue kuu jooksul mööduvad kõik kroonilised põletikud. Tõsisemate krooniliste haiguste möödumiseks kulub aasta või kaks .

4.       Otsmiku massaaž.
Asetame parema peopesa laubale ja vasaku peopesa parema peale ja alustame lauba hõõrumist küljelt küljele. Võib mitte puudutatda laupa, hoides käsi mõne cm laubast eemal. Kui tahate kortsudest laubal vabaneda siis tuleb hõõruda peopesi otse laubal. Teeme 30 liigutust 30s jooksul, edasi-tagasi on üks hõõrumine. See harjutus tervendab nina piirkonna ja aktiviseerib hüpofüüsi töö.

5.     Näo“ venitamine „
Aseta pöial kõrva taha ja sõrmed kõverda rusikasse ja alusta  hõõrumisliigutustega näo venitust lõuast kõrvadeni tugevamalt ja tagasi pisut kergemalt 30 korda. Peale seda harjutust võite tunda vere juurdevoolu ja kuumust  ja isegi pisut higistamist. Trimmitakse näo ovaali ja paraneb lümfi vool.

6.   Pea massaaž.
See harjutus mõjutab pea piirkonda.  Me justkui „lendame“ kätega pea kohal. Toetage kaela padjaga ja peopesad  asetage teineteisele,  parem alla ja vasak peale . Liikuge peopesadega laubast kuklani mõni cm pealaest eemal ja nii 30 X. Seejärel muutke liigutuste trajektoori  küljelt küljele st. kõrvast kõrvani 30X üle pealae. See harjutus on väga hea neile kellel on kõrge või madal vererõhk. Vererõhk tasakaalustub. Seejuures paraneb õlapiirkonna ja käte liikuvus.

6.      Kilpnäärme massaaž.
Asetage parem peopesa kilpnäärmele ja vasak selle peale. Vasak käsi liigub kaelalt kõhuni otse alla mõni cm kehas eemal 30X. Seejärel asetame vas. peopesa parema peale ja hoiame mõned sekundid kilpnäärmel.

7.      Kõhu massaaž.
Nüüd viige aeglaselt käed, endiselt üks käsi teise peal, mööda keha  kõhule. Tee  kõhul aeglased suured ringid kellaosuti liikumise suunas,  30 ringi. Aja jooksul mööduvad krooniline kõhukinnisus ja paraneb soolestiku tegevus.

8.      Randmete ja hüppeliigeste ringid ja raputamine.
Seda harjutust on parem teha põrandal kui teil on liigpehme voodi. Selili lamades tõsta sirgelt käed ja jalad. Tee randmetega ja hüppeliigestega ringid ühes ja teises suunas ja painuta neid ette ja taha, seejärel raputa neid  nagu pritsiksid vett kätelt ja jalgadelt. Selle harjutusega paraneb käte ja jalgade vereringe ka kapillaarides. Samuti puhastuvad peenenergia kanalid. Seda harjutust võib teha kauem kui 30 sek.

9.      Jalatalla hõõrumine.
Tõuse istuli, aseta padi istmiku alla kui oled voodis. Hõõru jalataldu  kas mõlemad korraga või eraldi. Kui jalatallad on kuivad siis  kasuta  oliiviõli (see on kõige parem). Kui leiad taldadel valulikke kohti, masseeri neid. Eriline tähelepanu osuta talla keskkohale. Kahele tallale kulub a`30sek. Kõige lõpuks silu sääred kahelt poolt, masseeri ringjalt põlved ja reied põlvest puusani tagant ette. Viimastele harjutustele kulub 30 sek või rohkem.
Lõpuks: Tiibeti  Hormoonaalne Võimlemine tasakaalustab sisesekretsiooninäärmete tööd. Hormoonid juhivad meie kogu organismi tööd.  See on nagu hea dirigent ja orkester!
Te suudate taastada oma tervise selle harjutustiku abil poole aasta või paari aasta jooksul sõltuvalt haiguste raskusest tingimusel, et teete neid harjutusi igal hommikul. Te tunnete ennast energiliselt ja lisate 25 a eluiga.
   Mõne aja möödudes saab sellest loomulik osa teie päevast.
   Originaalteksti  ja filmi saate vaadata aadressil https://www.youtube.com/watch?v=AaQ_AKPRj1c
          
 Olge terve ja kõiki hüvesid teile!

Loo tõlkis: Liivia Leier

Sunday, April 20, 2014

Kuidas oma alateadvust teadlikult kasutada

Originaaltekst on siin http://www.telegram.ee/vaimsus/kuidas-oma-alateadvust-teadlikult-kasutada#.U1Qz8Ff9Z8m

Põhjus, miks enamik inimestest oma igapäevase eluga rahul ei ole, seisneb teadmatuses. Meil kõikidel on kasutada tohutu jõud, mida me ei teadvusta – see on meie ALATEADVUS. Alateadvust on kasutatud läbi aegade ning see on teinud vaestest jõukad, märkamatutest kuulsused ning töölistest ärimehed. Ning see on olemas ka sinul ja minul. Me lihtsalt peame seda teadvustama, kirjutab Kaido Pajumaa portaalis Sisekosmos.

Tuntud edukate inimeste elulugude uurija Napoleon Hill analüüsis 20 aasta vältel umbes 500 väga edukat inimest Ameerikas ning otsis sarnasusi nende käitumises edu saavutamisel. Ka eesti keeles on ilmunud Napoleon Hilli raamat „Mõtlemist muutes rikkaks”. Kuigi see raamat on kirjutatud esmakordselt juba 1937. aastal, käsitleb see aegumatuid tarkuseteri edu saavutamisel ning see on olnud paljude tänaste isikliku arengu treenerite lemmikraamatuid läbi aegade. Napoleon Hill jõudis oma uuringutes järeldusele, et edu on saavutatav, kui inimesed järgivad väga kindlaid reegleid oma teadvuse kasutamisel alateadvuse programmeerimiseks ning tööd tehakse harmoonias kõrgeima alateadliku väega.

Alateadlik vägi on meile kättesaadav alati
Kuigi me ei teadvusta seda endale, on meie isiklik alateadlik vägi meile saadaval igal hetkel, kui me otsustame seda kasutada. See on olnud saadaval kõikidele vägevatele meestele ning naistele minevikus, on meile praegu ning on saadaval ka tulevikus.
Selle väe kasutamiseks on ainult üks piirang: me saame seda kasutada ainult olevikus. Meie sisemine jõud on saadaval praegu. Kõik suured leiutised, avastused ning saavutused on ilmnenud hetkega ning ootamatult. Ükski tuntud leiutis ei ole välja mõeldud selle sõna otseses tähenduses. Ei ole juhtunud, et teadlane arutleb mingi probleemi üle ning siis jõuab loogilise arutelu tulemusena mingi senitundmatu lahenduseni.
Nagu oleme näinud ka Hollywoodi filmides, kus teadlased „ärkavad” kodus või jalutades ootamatult, seisatavad ning siis tormavad tagasi laborisse. Nad taipasid! See oli see hetk, mil nad olid lõdvestunud ja rahulikud ning nad said ühenduse kõrgeima väega – oma alateadvusega. Alateadvus andis teadlastele vastuse, mitte nende loogiline teadlik ja teaduslik arutluskäik.
Samasugused juhtumid on olnud ka päriselus. Näiteks Thomas Edison, Mozart ning Bill Gates on vaid mõned näited inimestest, kes on saavutanud kontakti alateadvusega, taibanud ning loonud selle sõna otsesemas tähenduses.

Alateadvus annab meile kõik vastused
Meie alateadvus on nii võimas, et see lahendab absoluutselt igasuguse olukorra meie elus. Kas oled kunagi tundnud selgusehetki, mil sind tabab inspiratsioonihoog või kuulanud muusikapala või näinud lummavat päikeseloojangut, mil sinu jaoks aeg peatub ning sa lihtsalt oled ning naudid seda hetke? See on see aeg, mil sa oled ühenduses oma alateadliku väega – oma tegeliku sisemise väega. Sel hetkel oled sa vaba emotsioonidest, hirmudest ning ootustest. Sa oled sina ise. See on hetk, mis loob.
Sellistel hetkedel oleme me loovad olendid. Me oleme ühenduses alateadvusega ning saame kasutada informatsiooni meie teadvusest ning ka informatsiooni, mis asub väljaspool meid. Uskumatu, kas pole?
Kas oled kuulnud ütlemist: „Ma alateadlikult tajusin seda“. Või on olnud sinu elus juhtumeid, kus sa mõtled kellegi peale ning hetke pärast see inimene helistabki. On ka mitmeid juhtumeid, kui teadlased avastavad erinevates planeedi otstes samu asju praktiliselt üheaegselt ilma, et oleksid isegi teadnud, et nad uurivad sama probleemi.
Samuti on katsed loomadega tõestanud, et juhul, kui loomad eraldada kahte gruppi, panna grupid siis erinevatesse puuridesse ning mõne aja möödudes ühele grupile näidata, kuidas puurist ise välja pääseb, siis hämmastava kiirusega on ka teine grupp kuidagi selle nipi “ise” avastanud. Seda on testitud väga palju kordi ja see toimub alati nii.
Teadlased on hämmingus ka katsete üle, kus aatomisisesed elementaarosakesed on eraldatud ning üks elementaarosake reageerib teise elementaarosakese keskkonna muutusele, vaatamata sellele, et tema enda keskkond ei ole muutunud. Selliseid näiteid on tegelikult palju ning see kõik kinnitab, et me oleme alateadlikult seotud ühtse ning palju võimsama süsteemiga kui me arvata oskame.
Need on mõned üksikud näited alateadvuse tööst. Meie alateadvus on eesmärkidele orienteeritud ning pakub meile alati lahendusi. Meie ülesanne on pakutud ideed vastu võtta. Kuidas seda teha? Me peame olema inspireeritud millestki! Me peame tegelema millegagi, mis meid tõeliselt erutab ning käima tõmbab. See paneb meie energia liikuma ning alateadvuse tööle. Samal eesmärgil tehakse ka ajurünnakuid, kus grupp tekitab üksteises inspiratsiooni ning käivitatakse alateadlikud impulsid ideede genereerimisel. Üksi on see palju keerulisem.
Just seetõttu on vaja enesele paika panna eesmärgid, mis meid tõeliselt erutavad. „Ela oma unistust” öeldakse. See tähendab oma elu suure unistuse leidmist ning selle kallal tegutsema hakkamist. See tekitab meis inspiratsiooni, mis käivitab omakorda meie alateadvuse, mis hakkab meile pakkuma kümneid ideid, kuidas seda eesmärki saavutada. Alateadvus on väga tark. Aga sina pead talle ütlema, mida sa soovid. Kas sa tead, mis on edukate ja ebaedukate inimeste erinevus? Edukad inimesed teavad, mida nad soovivad ning keskenduvad sellele, samal ajal kui ebaedukad inimesed ei tea, mida soovivad ning seetõttu keskenduvad alati vaid sellele, mida nad ei soovi. Ning mis on tulemused? Sa saad seda, millele sa mõtled …

Sinu 10 astmeline tee edule
Lõpetuseks esitan sulle 10 astmelise väga lihtsa plaani oma alateadvuse kasutamiseks
1. Tea täpselt, mida sa ei soovi ja mida sa soovid elus saavutada;
2. Kirjelda soovitud olukord, milleni sa tahad jõuda, võimalikult täpselt;
3. Kanna unistust kaasas, loe ja mõtiskle sellest võimalikult tihti;
4. Koosta nimekiri 101 tegevusest ja ideest EESMÄRGI saavutamiseks;
5. Määra 101 tegevuse hulgast 10 kõige tähtsamat tegevust;
6. Iga päev tee midagi ära seoses 10 tähtsaima tegevusega;
7. Visualiseeri iga päev 15 minutit olukorda, kus sa oled eesmärgi juba saavutanud;
8. Lisa emotsioon - püüa tajuda seda õnnetunnet, mis sul kaasneb eesmärgi saavutamisega;
9. Saavuta enesekindlus - ole kindel, et eesmärgi täitumine on sinu poole teel;
10. Usalda oma eesmärk alateadlikele jõududele.

Kaido Pajumaa

Friday, April 11, 2014

Inimesed meie elus

Panen seekord vaid lingi: http://www.hingepeegel.ee/vaimne/inimesed-meie-elus/
Sest see on jutt, milles pole minu jaoks midagi uut ja need tarkused olen juba varem enda jaoks avastanud. Lihtsalt hea oli seda lugeda ja tõdeda, et keegi on minu mõtted kirja pannud :)

Siinkohal kasutan võimalust tervitada kõiki oma praeguseid sõpru ja endiseid, kes on mu eluteelt läbi astunud!!!

21 inspireerivat elutarkust Mai-Agate Väljatagalt!

Originaalartikkel on siin: http://armastan.ee/21-inspireerivat-elutarkust-mai-agate-valjatagalt/#_

Mõtle end terveks: 15 iseloomujoont, mis põhjustavad haigusi

Originaalartikkel on siin: http://www.telegram.ee/vaimsus/motle-end-terveks-15-iseloomujoont-mis-pohjustavad-haigusi#.U0eYXlfWhyx
 
Läbi aegade on teatud inimesi, kes on elanud väga vanaks ja räägitud lugusid imelistest tervenemistest. Miks osa inimesi ei jää peaaegu kunagi haigeks ja kuidas ennast mõtte jõul terveks ravida – märksõnaks on holistiline meditsiin, inimkonna kolme aastatuhande jooksul kogunenud kogemused.

Hiina ravitseja, kes elas 256-aastaseks
Ametlikel andmetel sündis ravitseja Li Ching-Yuen Hiinas 1677. aastal (ta ise väitis, et on sündinud 1736). Ta tegeles terve oma imeliselt pika elu jooksul taimedega ravimise ja võitluskunstidega. Aastal 1930 ilmus ajalehes New York Times artikkel, mis põhines Hiina valitsuse ametlikel dokumentidel. 1827. aastaga dateeritud dokumendid sisaldasid ametlikku õnnesoovi Li Ching-Yueni 150. sünnipäeva puhul ja 1877. aastast pärit dokumentides oli kirjas riigipoolne õnnitlus mehe 200. sünnipäevaks.
Li Ching-Yuen võttis oma pikaealisuse saladuse kokku ühte lausesse: „Hoia süda külmana, istu nagu kilpkonn, liigu väledalt nagu tuvi ja maga nagu koer.“

Selle looga seoses on teada veel mõned huvitavad ajaloolised faktid. Kui Hiina armee kindral Yang Sen kutsus Li endale külla ja tegi talle ettepaneku õpetada Hiina sõduritele võitluskunste, imestas ta eaka, oma sõnul 250-aastase külalise noorusliku väljanägemise üle.
Kui Li Ching-Yuen 6. mail 1933 suri, olla ta oma sõpradele öelnud: „Kõik mu tegemised siin maailmas on tehtud, ma lähen nüüd koju.“ Pärast Li surma uuris kindral Yang Sen ravitseja tausta ja mehe väiteid oma vanuse kohta ning kirjutas ettekande, mis hiljem avaldati.

On võimalik leida veel palju huvitavaid lugusid lääne ülieakatest imelastest ja idamaade joogidest, kes on elanud üle 100-aastaseks. Peale selle, et nad elasid väga kaua, oli neil ka märkimisväärselt hea tervis – nad olid nooruslikud, tegusad ja elurõõmsad. Mida neilt saab õppida?

Holistiline meditsiin annab vastuseid
Tänapäeval on enamik meditsiiniteooriaid ühel meelel selles, et 70% kõikide haiguste põhjustest tuleneb negatiivsetest mõtetest või emotsionaalsest stressist. Sel põhjusel tekkinud haigusi nimetatakse psühhosomaatilisteks ja need on tavameditsiini suurimad valulapsed.
Vaid mõnepäevane tugev stress võib põhjustada maohaavad ja ainult paari aastaga võib stressist välja areneda suhkru- või südamehaigus, rääkimata kehvast üldisest tervisest, vähenenud tegutsemisvõimest ja pidevast õnnetuolemisest. Arstid ja teadlased on üksmeelselt nõus sellega, et meie mõtted mõjutavad otseselt elundite tööd ja keha üldseisukorda.
Iidne meditsiin klassifitseerub holistilise meditsiini alla, kuna see hoolitseb peale keha ka vaimu eest, võttes arvesse ka inimese elustiili. See meetod võimaldab eemaldada haiguse põhjuse, mitte ei ravi vaid sümptomeid, peatades haiguse uuesti avaldumise. Kuna moodne meditsiin tegeleb vaid haiguse tagajärgede – kehaliste tervisehäiretega –, tuleb haigus tihti tagasi, sest selle põhjust pole tegelikult välja ravitud.

Meie mõtted suudavad meid tervendada
Siinkohal tulebki mängu tervise üks suuremaid saladusi – meie mõtted suudavad meid tervendada. On hulgaliselt registreeritud lugusid, kus inimene on olnud pöördumatult haige ja paranenud mõttejõul hoolimata sellest, et arstid ei andnud talle enam mingit lootust.
Üks selliseid muljetavaldavaid lugusid räägib Morris Goodmanist, kes sattus 1981 aastal lennuõnnetusse ja oli suremas ravimatu selgroovigastuse ja diafragma rebendi tõttu. (Morris E. Goodman kirjutas oma kogemustest raamatu „The Miracle Man: An Inspiring Story of Motivation and Courage“- toim.).
Goodman oli hingamisaparaadi küljes ja suutis ainult silmi pilgutada. Aga ta oli teadlik mõtete tervendavast jõust ja suutis mõne päevaga parandada oma diafragma ja hakata ilma aparaadita hingama. Ta suutis mõttejõu abil tervendada oma seljakeeliku (lülidevaheliste ketaste säsituum – toim.) ja hakkas liigutama käsi ja jalgu. Arstid ei saanud aru, kuidas see võimalik oli, sest seda „ei saanud juhtuda“.
Mõne kuu pärast hakkas Morris Goodman jälle käima ja paranes täielikult. See on vaid üks paljudest sarnastest juhtumitest, mis meie ümber toimuvad. Mõtted võivad meie keha haigeks teha, aga ka terveks ravida.

15 iseloomujoont, mis põhjustavad raskeid haigusi
Iidne ajurveeda terviseteadus mitte ainult ei tõestanud psühhosomaatiliste haiguste olemasolu, vaid esitas nimekirja konkreetsetest haigustest, mille põhjuseks on teatud iseloomujooned. Ja millest muust siis meie mõtted tulenevad, kui mitte iseloomust…
Järgnevalt mõned loomujooned, mis võivad seletada sinu või su lähedaste haiguste põhjusi.
1. Armukadedus põhjustab onkoloogilisi haigusi ja nõrgestab immuunsüsteemi.
2. Kättemaksuhimulisus põhjustab unetust ja kõrihaigusi.
3. Võimetus olukordi lahendada põhjustab kopsuhaigusi.
4. Moraalipõhimõtete puudumine põhjustab kroonilisi haigusi, nakkushaigusi ja nahahaigusi.
5. Liigne kategoorilisus või põikpäiselt oma uskumustest kinnipidamine põhjustab suhkruhaigust, migreeni ja põletikke.
6. Valetamine põhjustab alkoholismi, seenhaigusi ja nõrgestab immuunsüsteemi.
7. Agressiivsus põhjustab maohaavu, kõrvetisi ja soolatüükaid.
8. Kinnisus põhjustab skisofreeniat ja neeruhaigusi.
9. Õelus põhjustab epilepsiat, astmat ja aneemiat.
10. Konfliktsus põhjustab kilpnäärme laienemist.
11. Loidus põhjustab suhkruhaigust.
12. Vastuolulisus või tujukus põhjustab viljatust.
13. Julmus ja kalduvus teisi solvata põhjustab suhkruhaigust ja südamehaigusi.
14. Ärevus, muretsemine põhjustab seedimisprobleeme, südame- ja nahahaigusi.
15. Ahnus põhjustab onkoloogilisi haigusi, rasvumist ja südamehaigusi.
Huvitav fakt on see, et kui sa suudad oma iseloomu parandada, siis kaovad jäljetult ka vastavad haigused. Seda on tähtis teada just suhkruhaiguse ja vähi puhul, mida moodne meditsiin ei suuda ravida.

Kolm viisi, kuidas elada tervena ja tunda end hästi
Selleks tuleb enda kallal tööd teha, aga pikas perspektiivis tasub see end kuhjaga ära. Alljärgnevalt on esitatud kolm viisi, mida on kasutatud kolme aastatuhande vältel.
1. Alusta oma mõtete jälgimist. Võta igal õhtul viis minutit aega, kirjutades üles tunded, mida sa päeval tundsid. Tuleta meelde läbielatud olukorrad ja emotsioonid, mida sa tundsid. Milliseid negatiivseid iseloomujooni need peidavad? Mida sa kavatsed teha homme, et parandada neid loomujooni. Väga tähtis on see kõik kirja panna.
2. Mõtle asjade peale, mis teevad sind õnnelikuks ja sünnib positiivse mõtlemise ime. Kui keskendud asjadele, mis sulle meeldivad, liigud justkui teistsuguste võngete sagedusalasse ja su keha hakkab ennast ise tervendama. Enamgi veel – su ellu tuleb veelgi rohkem positiivseid asju, sest kõik, millest sa mõtled, muutub reaalsuseks – ka probleemid, mis sind vaevavad. Keskendu asjadele, mida sa naudid, ja näed, kuidas kõik hakkab muutuma.
3. Tegele mediteerimisega. Meditatsiooni ajal keha ja vaim puhkavad ja tervendavad end. Mediteerimisest saad lugeda rohkem artiklist “How To Own A New Ferrari And Be As Smart As Einstein, Just By Calmly Sitting On Your Couch“ (Kuidas saada uus Ferrari ja olla sama tark nagu Einstein lihtsalt mõnusalt diivanil lebades).

Haigus on meie keha signaal ebaõigest (või pigem kasutust) elustiilist. Kõigepealt annab see aimu muretsemisest, hirmust ja negatiivsetest mõtetest. Keha saadab sulle tugevaid signaale, et sa hakkasid mõtlema selle peale, mida sa valesti teed, muutes need kehalisteks sümptomiteks. Jäta oma ellu ainult kasulikud ja tähenduslikud asjad – see, mis on kasulik sulle, on kasulik ka teistele.

Allikad: Blogi „Humans Are Free“, blogi „Virsmai“
Morris Goodmanist saad lugeda siit.
Toimetas Õnne Puhk

Energeetiline puhastamine



Tihti inimesed kurdavad kehva enesetunnet, või on neil hulk erinevaid tervisehädasid ja ravi otsitakse perearstilt tablettide ja tilkade näol. Tegelikult võiks esmalt üle vaadata selle, mis toimub sinu enda kodus. Millise tundega sa töölt või puhkuselt koju naased, on see tunne meeldiv ja ootusrikas või tekitab see sinus ebameeldivust ja rusutust? Kui koju naasmine tekitab sinus ebameeldivust, siis on see just sinu probleemide algus, sest keskkond, milles viibid on saastatud. Et uuesti ennast hästi tunda ja kodus end turvaliselt tunda, tuleb kodu energeetiliselt korda teha. Sest sind ümbritsev väline maailm on paigast ning korrast ära ja see peegeldub sinu sisemisse maailma ning viies ka selle korrast ära ja tehes haigeks. Kui koristad ära oma välise maailma, siis pääsevad liikuma ka kõik seismajäänud energiad, mis tekitavad probleeme. Alles siis, kui seiskunud energiad uuesti liikuma saavad, saab paranemine alata ja seda igal tasandil, nii väljas kui sees.
Sinu kodu ja keskkond, kus sa viibid, peavad alati olema energeetiliselt puhtad, sest kuidas sa saaksid hoida oma sisemise maailma korras ning tasakaalus, kui sind ümbritsevad seiskunud, võõrad, haiged ja teistest mahajäänud energiad? Selline keskkond täis surnud ja seiskunud energiatompe on nii sulle kui ka sinu perele või sealviibivatele inimesetel vägagi mürgine.

Kuidas võõrad energiad meie koju saavad?

Me toome tahtmatult päevast-päeva endaga kaasa võõrast energiat, olgu seda töölt, kauplusest, ühistranspordist jne. Kõik asjad salvestavad endasse energiat. Salvestavad teiste inimeste pingeid, emotsioone ja need kõik peegelduvad keskkonda ning mõjutades sinu igapäevaseid mõtteid, tundeid ning üldist olekut. Kui oled sellised negatiivsed energiad endaga koju kaasa toonud, siis ei ole ka sinu kodu energeetiliselt puhas ja sealsed inimesed ei tunne ennast hästi, isegi sinu külalised tunnevad ennast rusutuna. Sellises kodus võib tihti esineda tülisid, halvasti ütlemisi, uste paugutamisi jne. Kui aga kodu on surnud energiatest puhastatud, siis valitseb seal rahu, harmoonia ja kõik tunnevad ennast hästi, õnnelikuna ja turvaliselt.

Kodu puhasta negatiivsest energiast iga kord, kui…

  • sul on käinud korraga külas palju inimesi, olgu selleks siis sünnipäev, mingi ürituse võõrustamine jne. Sest sa ei tea kunagi, millistest tingimustest ja keskkonnast on sinu külalised tulnud, on nad eelnevalt olnud meeldivas või vaenulikus õhkkonnas.
  • oled ise haige või põetanud raskelt haiget inimest oma kodus. Haige inimese energial on isegi tuntav lõhn ja vibratsioonid, mille läheduses keegi olla ei soovi. Kui oled pidanud põetama väga raskelt haiget inimest, siis oled kindlasti kogenud seda kummalist ja rusuvat tunnet, millega kaasneb ka iseloomulik lõhn. Isegi kui inimene on terveks saanud või ära läinud, siis see energia jääb sellesse voodisse, ruumi pidama seniks kuni seda ei ole sealt füüsiliselt eemaldatud. Kui aga mõni teine inimene läheb selle haige energia kohale ja jääb sinna pikemaks ajaks pidama, siis üsna pea tunneb ta ise end haiglase või rusutuna.
  • sul on olnud emotsionaalsed või füüsilised tülid, ütlemised. Selline keskkond tekitab palju negatiivset energiat, mis hakkab sind, kodus viibivaid inimesi ning õhkkonda “sööma ja mürgitama”. Sellest tuleb kindlasti ja kiiremas korras lahti saada.
  • keegi on olnud hästi negatiivne ning “pritsib oma mürki” läbi sõnade või tegude. Olgu selleks siis sina ise, keegi pereliige või külaline, kellel on olnud äärmiselt negatiivne päev ja nüüd end sinu juures maandab, et ennast paremini tunda. Selleks võib olla ka mõni energiavampiir.
  • oled ostnud uue kodu, kus on sees elatud. Nad on sellesse kohta jätnud oma energia, olgu selleks siis positiivne või negatiivne, aga üks on kindel, sa ei taha alustada oma elu kodus, kus on teiste inimeste energiad, mis hakkavad sinu üle valitsema ning omatahtsi käituma. Eriti oluline on see vanade majade soetamise korral, sest reeglina on neis majades ka surnud inimeste energiat, mis on maha jäänud ja sellised energiad on uuele omanikule väga kahjulikud. Kui energiad jäävad majja sisse, siis võib juhtuda nii, et hakatakse nägema, kuulma kummitusi/vaime, tuntakse kellegi eksistentsi, aga seda seletada ei osata.
  • sinu või teiste lapsed hakkavad rääkima oma kummalistest nägemustest, tundmustest ja veidratest ning seletamatutest juhtumitest, mis leiavad aset sinu kodus. Meeles tuleb pidada seda, et paljud lapsed teatud vanuseni näevad sünnist saadik energiavälju, aurasid, vaime jms. Neid tasub kuulda võtta ja mitte nende nägemusi, tundmusi maha suruda. Tuleta oma lapsepõlve meelde ja meenuta, kas sinul oli “nähtamatu sõber” ja kas ta ikka tegelikult oli nii nähtamatu nagu sinu vanemad sulle rääkisid? Kui lastel on surnud keegi vanavanematest, siis tihtilugu räägivad nad seda, et peale surma on nad neid ikkagi näinud või nendega rääkinud. Kuula oma last, ta ei kujuta seda ette, ta tõesti näeb neid!
  • keegi on kodustest läinud üle vikerkaaresilla. Olgu selleks keegi pereliige või lemmikloom, energia jääb maha ja see energia on vaja lahkunule kaasa saata, et ta ei jääks mahajäänuid rusuma.
  • oled soetanud second hand esemeid, olgu selleks riided, mööbel, söögiriistad, raamatud vms. Need kõik kannavad oma eelmise omaniku energiat ja et esemed saaksid laetud sinu energiat on vaja eelmine sealt välja viia.

        Kuidas siis kodu energeetiliselt puhastada?

Tegelikult on see äärmiselt lihtne teha, aga siin tuleb üle saada mõningatest aspekidest, mis reeglina seda puhastamist korralikult teha ei lase. Vahest võib tunduda lihtsam öelda kui teha. Eriti siis, kui pead kokku korjama lahkunud inimese esemed ja neist on raske loobuda.
  • Tee valik esemetest, mida tahad või pead vajalikuks säilitamiseks, ülejäänud anna ära või viska minema. Nii lased lahti minevikust, mis on esemetega kaasas. Kui on äärmiselt raske veel lahti lasta, siis sorteeri need esemed, millest veel loobuda ei suuda ikkagi kastidesse: “emotsionaalne”, “väärtuslik”, “hindamatu” ja vii kastid silma alt ära, kasvõi pööningule ja tegele nendega mõne aja pärast uuesti. Ma saan aru, et äärmiselt raske on sorteerida lahkunud lähedase esemeid, sest neis on palju emotsionaalseid mälestusi. Samas tuleb endale meenutada, et ei saa ja ei ole vajalik kõiki esemeid alles jätta. Tee neist valik, mida soovid kindlasti alles jätta ja ülejäänud katsu ära anda või esialgu silma alt ära tõsta, et hiljem tagasi tulla ja uuesti üle vaadata – seda siis, kui oled emotsionaalselt selleks valmis. Mineviku säilitamine takistab sul elamist hetkes. Kui sa ka hiljem ei suuda sellega tegeleda, palu kedagi oma perest või headest sõpradest, kes selle viimase sorteeringu sinu eest ära teeb. Reeglina ollakse sellega nõus, sest nad saavad sinust aru. Sa võid selle sorteerimise ajal juures olla või kui leiad, et see on sinule ikkagi liiga emotsionaalne, siis võid selleks ajaks ka kodust ise ära minna või teha midagi hoopis muud.
  • koristamise käigus tee alati aknad lahti, tuuluta kõiki ruume ja lase värske õhk liikuma. Kindlasti oled käinud külas või isegi asutuses, kus on seisnud ning läppunud õhk ja tekib tahtminse sealt kiiresti välja saada, sest ruumis puudub hapnik.





  • plaksuta käsi. Just nimelt, aegajalt võiksid kodus käsi plaksutada, selline tegevus ergutab energiaid sinu ümber liikuma. Kui tunned ennast imelikult kodus käsi plaksutades, siis lase lastel seda teha, sest neil ei ole selle vastu absoluutselt mitte midagi, neile väga meeldib selline tegevus, eriti kui saavad käsi plaksutades mööda tuba ringi tantsida mantrate või muude helide saatel.
  • puhasta kodu meresoolaga. On teatud pinnad, mida on võimalik pesta ja neid on aegajalt soovitav pesta sellise soolveelahusega, kuhu ämbritäis vee kohta on lisatud 1 sl meresoola. Soolvesi uhub surnud energiad seintelt maha ja lisaks värskendab pindasid. Ka võid puhastada kodu palja meresoolaga, hakates kodus liikuma meresoolaga välisukse juurest ja liikudes kellaosuti suunas läbi terve elamise tagasi alguspunkti, puistates seinte äärde ja nurkadesse meresoola. Lase soolal toimida vähemalt 8 h, aeg, mil viibid tööl või hoia koguni 24 h, enne kui soola kokku pühid ja kempsust alla lased. Enne, kui hakkad soola kokku pühkima, lausu kõva häälega: “Pühin ära kogu mustuse ja segaduse oma kodust!” Nüüd viska sool kempsu ja lase veega alla.
pese põrandaid eeterlike õlide vesilahusega. Eeterlikud õlid värskendavad õhkkonda ja annavad meeldiva aroomi, lisaks teatud eeterlikud õlid nagu piparmünt, kadakas, sandlipuu omavad need ka energeetilist puhastavat toimet. Teadaolevalt käidi vanasti kadakasuitsuga peale pereliikme surma maja kõik nurgad läbi, et surnud isiku energia majast välja saada. Mõned rahvused kasutavad selleks otstarbeks sandlipuu viirukit. Näiteks peale pereliikme surma hakkas pisipiiga õudusunenägusid nägema, siis käisin ka kodu viirukisuitsuga läbi, mille tulemusena lapse halvad unenäod kadusid. Kui ei soovi põrandaid eeterliku õliga pesta, siis tilguta paar tilka eeterlikku õli tolmuimeja filtrile ning samal ajal, kui sa tolmuimejaga tube tõmbad, saab ka kodu uue ja värske lõhnaga rikastatud.
  • mööbelda. Seda siis sõna otses mõttes, tõsta tihti kodus mööblit ringi, nii saavad nurkadesse kogunenud energiad taas liikuma. Vanasti tõstsin ma kodus mööblit vähemalt kord kuus ringi, nüüd on see mööbeldamine kuidagi vaikseks jäänud. Lisaks sellele, et energiad saavad mööbeldamise käigus liikuma, saab ka kodu täiesti uue ilme. Kui tube ringi tõstad, siis ära hakka kõiki tube korraga tõstma, see tekitab sinus stressi. Alusta ühest ruumist, alusta või kodu kõige väiksemast toast. Nähes, kuidas ruum uuesti elama hakkab, annab see sulle ja ruumile palju positiivset energiat ja sul tekib tahtmine järgmine ruum ette võtta. Kui oled toa nurgad tühjaks tõstnud, siis pane nurkadesse põlema üks küünal või viiruk ja palu sellel kogu negatiivne ning seisev energia puhastustulle kaasa viia.
  • puhasta ehteid, amulette. Puhasta aegajalt oma ehteid või amulette viirukisuitsus, küünlaleegi kuumuses, voolavas vees, päikese- või kuuvalguse käes. Eriti vajavad sellist puhastamist just uued, kingitud, antiigist soetatud ehted, sest neis on palju võõrast energiat, mis on sinna jäänud kas endisest omanikust, kaupluse müüjast või siis ostjatest, kes on seda ehet korduvalt ja korduvalt katsunud, vaadanud ja proovinud, talletades sinna oma emotsioone, energiaid, mis kõik on sellesse ehtesse pidama jäänud. Kui sina hakkad sellist ehet kandma ilma puhastamata, siis tungivad sinu energiavälja soovimatud energiad, mis sinu energiavälja nõrgestavad. Kui juhtumisi sellised energiad juhtuvad olema negatiivsed või surnud, siis mõne aja möödudes võid sa kummalisel kombel hoopis haigestuda. Ei ole üldse ju tundmatud juhtumid, kus kingitud ehte kandmisel inimene on üsna lühikese aja jooksul raskelt haigestunud ja hiljem selgunud, et kinkijal olid halvad kavatsused ja ta kas sajatas ehte või laadis sinna oma negatiisved emotsioonid ja andis ehte edasi.
  • haige inimese tuppa aseta tass meresoolaga ja põleta küünlaid või viirukeid. Meresool tõmbab negatiivse energia endasse ja siis saad hiljem selle negatiivse energiaga soola kempsust alla lasta. Kui haigele sobib, siis põleta tema toas lõhnaküünlaid või viirukeid, need puhastavad ruumis olevat energiat ja ei lase haige negatiivsel energial koguneda ja tänu sellele paraneb haige ka kiiremini.
  • põleta viirukeid, lõhnaküünlaid ja kasuta aroomilampi. Viirukid ja lõhnaküünlad ei lase negatiivsel energial koguneda, vaid on puhastava toimega. Lisaks sellele, et ruum saab negatiivsest energiast puhtaks, jätab see ruumi ka meeldiva aroomi. Kui sulle ei meeldi kaubanduses olevad lõhnaküünlad ja viirukid ning leiad, et need on sulle liiga vänged, siis kasuta eeterlikke- või aroomiõlisid aroomilambis. Nende lõhna tugevust saad ise reguleerida vastavalt oma hetke meeleolule ja soovile. Soovitan vähemalt kord nädalas sellist aromaatset puhastust oma kodus läbi viia, usu mind, see annab nii meeldiva ja positiivse laengu, et aja möödudes tahad sa neid järjest tihedamini kasutama hakata. Eriti hea on kasutada viirukeid, lõhnaküünlaid või aroomilampi ka koosviibimiste ajal, sest need ei lase võõrastel energiatel sinu juurde pesitsema jääda, vaid energiad lähevad oma omanikuga kaasa. Suurepäraselt sobib siia ka soolalamp.
  • mantrad, tervendavad helid ja resonantsid. Mängi kodus tihti erinevaid mantraid, tervendavaid helisid ja binauraalseid resonantse (viimane aitab ka unetuse korral hästi).
    Lisaks sellele, et neil on tervendavad vibratsioonid, mis mõjuvad sinu enda energiaväljale äärmiselt positiivselt, mõjuvad need ka sinu kodu energiale positiivselt. Kui meil viimati pisike lasteaiast mingi viiruse sai, siis kasutasin lisaks eeterlikele õlidele tema tervendamise protesssi kiirendamiseks ka tervendavaid resonantse, mida talle väga kuulata meeldis. Vanasti sai kehva enesetunde või haiguste ajal kasutatud Gayatri Mantrat, mis mõjus suurepäraselt ja äärmiselt tervendavalt ning halb enesetunne, haigus või valu kadusid väga kiiresti.
    https://www.youtube.com/watch?v=AlztFeveCZo&list=PLF5C36E71D0BE9492
    https://www.youtube.com/watch?v=P26ZvKY--KY
  • lase valgus tuppa. Hoia oma kodu valgena, ära hoia kardinaid ees, lase päikesevalgusel tuppa särada, et kodu saaks positiivse energiaga laetud. Kui hoiad pidevalt kardinaid või ruloosid akende ette tõmmatult, siis tekitad ise endal kodus “vampiirse” keskkonna, kus energiad ei saa vabalt liikuda ja sellest tulenevalt on ka kehv enesetunne kiirelt tulema.
  • kristallid. Muretse koju mõned suuremad kristallid, näiteks seleniit, mäekristall, karneool või topaas ja palu neil kristallidel sinu kodu puhtana ning positiivselt laetuna hoida. Aegajalt, näiteks kord nädalas võiksid ka oma kristalle puhastada, et nad saaksid sinu kodu energeetiliselt puhtana hoida. Nii seleniiti kui  ka mäekristalli võib väga edukalt puhastada voolava vee all. Selleks ei ole vaja muud kui viia kristallid voolava vee alla paariks minutiks ja lasta neil puhastuda ja siis lasta neil loomulikul teel õhu käes kuivada.
Siin sai nüüd nimetatud terve rida erinevaid viise, kuidas oma kodu ja töökohta energeetiliselt puhastada. Sa ei pea neid kõiki korraga kasutama, vali endale sobiv(ad) viis(id) ja kasuta neid vastavalt vajadusele tavapärase kodu koristamise ajal. Loodetavasti märkad üsna pea, kui mõnus on pärast sellist energeetilist puhastust oma kodus või töökohas viibida.
Ole terve sisemiselt ja väliselt ning selleks, et energiad vabalt voolata saaksid, alusta ennast ümbritsevatest keskkondadest. Oma kodus saad sa teha kõike, tööl võibolla mitte kõike, aga oma ruumi või laua, kus töötad, saad kindlasti energeetiliselt paremaks muuta. Kui muud teha ei saa, siis kristalli saad ikka lauale panna.
Kodu on kõigile imeline ja turvaline koht, koht kus ennast hästi tunda, energiat laadida ja end ravida, koht kuhu peaks igal ajal olema meeldiv ning rõõmus naasta. - See more at: http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/energeetiline-puhastamine-mis-ja-kuidas/#sthash.Guyabk3y.dpuf
Kodu on kõigile imeline ja turvaline koht, koht kus ennast hästi tunda, energiat laadida ja end ravida, koht kuhu peaks igal ajal olema meeldiv ning rõõmus naasta. - See more at: http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/energeetiline-puhastamine-mis-ja-kuidas/#sthash.Guyabk3y.dpuf

Kehakaal

 Tekst pärit Facebookist Metshaldja Päevik lehelt https://www.facebook.com/photo.php?fbid=655654297833238&set=a.653663218032346.1073741829.615020945229907&type=1&theater

Kehakaal!
Mulle väga meeldivad kehaga seotud teemad, kuna minu jaoks on keha üks paljudest looduse imedest. Mulle meeldib keha vaadata, teda silitada, temaga rääkida pikalt ja põhjalikult, hellitada teda massaažiga, paitustega, kallistustega. Tihti õhtuti enne magama minekut silitan oma keha siira armastusega ning hellusega pikka aega. Tihti sirutan käed iseenda ümber ja kallistan end tugevalt. Mõnikord silitan oma juukseid, teinekord käsi või jalgu, kõhtu. Keha naudib seda väga, iga hellus tema suhtes on tema jaoks tervendav ja toitev. Keha naudib väga näiteks kreemitamist, sest see mõjub talle õrna silitamisena. Keha on meie jaoks kui Emake Maa, kes meid alati hoiab, kaitseb, toetab ja armastab.
Igal kehal on oma teadvus. Kes võtab omale harjumuse rääkida oma kehaga iga päev, hakkab peatselt kuulma kehalt vastuseid. Igal kehal on oma hääl. Keha hääl meenutab ingleid, kelle sõnumid on alati täis huumorit ja rõõmu, samas andes edasi sügavat tarkust. Keha räägib meiega kui sõber sõbraga ning on täiesti selge, et armastab meid alati ja tingimusteta. Kes hakkab suhtlema oma kehaga, kuuleb tema head häält kommenteerimas teda puudutavaid tegevusi. Näiteks söömine, joomine, magamine ning sport.
Kehaga rääkimine on ülioluline, eriti olukordades, kus inimene alustab paastu või tervislikumat dieeti. Samuti on väga oluline anda oma kehale teada, millisena sina näed oma ideaalkaalu. Ülekaalul võib olla nii palju erinevaid põhjuseid, et selle leidmiseks peab iga inimesega eradi tegelema. Ülekaaluline inimene võib olla nii ületoitumuses kui ka alatoitumuses ehk toitainepuuduses, tihti maadlevad liigse kehakaaluga maale kehastunud inglid, kes on loonud ülekaalu kaitsena, kuna ei oska maisuses teisiti toime tulla karmi ja vägivaldse maailmaga. Liigne kehakaal võib olla ka sellest, et inimene ei puhasta end energeetiliselt. Duši all küll käib, aga energiakeha ei puhasta ehk puhastamine on poolik. Kui tekib soov kaalust alla võtta, tuleks esmalt luua visualiseerides ehk kujutluses pilt sellest, millises kaalus ja vormis soovite oma keha näha. Parem on mitte seada eesmärgiks teatud kaalunumbrit vaid näha oma mõtetes ennast selles vormis , mida soovite saavutada ja seejärel anda käsklus oma keha teadvusele viia end MINULE KÕIGE TERVISLIKUMAL VÕIMALIKUL MOEL sellesse vormi. Kui keha on saanud selle käskluse, hakkab ta tegema tööd selle eesmärgi nimel, mis tähendab, et ta ka vähendab söögiisu ja annab tugevaid signaale teistsuguste toitude järele. Siis on inimesel tunduvalt lihtsam muuta oma toitumisharjumusi tervislikumaks, sest see on kooskõlas tema kehaga, tema keha teab ja mõistab inimese soove ja aitab sellele kaasa töötada. Nii ei ole dieedipidamine piin, vaid suur nauding, sest see on tee paranemise, uuenemise ja värskuseni. Keha ei anna signaale näljast ega petlikest isudest, vaid töötab rõõmsalt ja usinalt oma uue ülesande kallal. Kaal langeb hõlpsalt ja kergelt ning saavutanud oma kujutluses olnud soovitud kaalu, tuleks anda keha teadvusele käsklus kustutada kogu info vanast kaalust ja vormist, nii ei tule endine kehakaal dieedi lõppedes tagasi.
(PS! Teatud toidud, eriti rämpstoidud ning sellised toidud, millele on lisatud mürgiseid lisaaineid, võivad sööbida keha mälusse pikaks ajaks, sest keha talletab need ega suuda neid lisaaineid kergelt väljutada. Need on ained, mille eesmärk on tekitada sõltuvust ja isu toitude järele, millele on need lisatud. Näiteks inimene, kes sõi lapsepõlves hot dogi, mäletas selle maitset veel täiskasvanunagi ning ka ihaldas seda, kuigi polnud kogu selle aja jooksul enam ühtegi söönud. Paastudes piisavalt pikka aega ja põhjalikult, suudab keha viia välja need ained, mis on kehasse jäänud sellest toidust ja end meelde tuletavad. Kui paastu ajal saabub hetk, mil need ained kehast lahkuvad, võib inimene tunda tugevat isu selle järele ning isegi näha unes end seda toitu söömas. Paljud paastujad näevad unes end söömas asju, mida nad pole enam isegi aastakümneid söönud. Kui need ained on kehast väljunud, võib inimene unustada selle toidu maitse ning see ei tekita temas enam isu. Kui vanad isud kummitavad, võiks selle protsessi kiirendamiseks ka paluda oma keha teadvusel kustutada endast kõik energeetiline info nende vanade toitude kohta
Isud muutuvad kui soolestik on puhastunud vanadest jääkidest. Inimesed kurdavad tihti, et tahaks ka toituda tervislikult, taimselt ja toortoidust, aga ei suuda, sest nii väga maitseb küpsetatud toit. See on ajutine. Kõige kiiremini puhastab keha kõik roheline, mis viib välja jääke vanadest toitudest ning puhastab seega ka isusid. Väga tugev energeetiline puhastaja on toit, mis sisaldab palju eeterlikku õli, mis võib kustutada vanade, ebatervislike toitude millest soovitakse loobuda, info kehast. Kui inimene sööb palju värsket rohelist, avastab ta üsna kiiresti, et hakkab ihaldama värsket toitu. Ja see ei nõua vähimatki piiramist ega pingutust, vaid ainult maitsva rohelise toidu söömist ja magusate roheliste smuutide joomist harjumuspärase tavatoidu lisaks. Ja juba varsti tunneb see inimene kevadel mööda imekaunist metsa jalutades, et võilillelehed ning noored takjad ajavad tal suu vett jooksma ja kui nauditav ja hea on värske, soolaga töötlemata toidu maitse. Ta kaotab täieliku huvi küpsetatud ja soolaga maitsestatud toidu vastu, mis tekitas temas varem sõltuvust ning selle osakaal jääb tema menüüs aina vähemaks ja vähemaks kuni asendub kerguse ja piirangute seadmiseta ainult sooviga pakkuda oma kehale parimat, värskeimat ja puhtaimat )
3 aastat tagasi, kui alustasin järjekordset paastu, siis eelmisel õhtul enne seda lebasin voodis, silitasin oma keha ja ütlesin talle: homsest hakkame jälle paastuma. Puhastame ennast kõigest, mis meile on ebavajalik ja puhkame. Homsest palun Sinul võtta enda jaoks vajalikke toitaineid õhust ja energiatest meie ümber, sest homsest ei võta me enam toitu füüsilisel kuhul. Nii ei tundnud ma paastu ajal kordagi nälga, sest mu keha ei olnud näljas vaid toitus sellest, mis leidub õhus meie ümber.
Keha jaoks ei ole tegelikult vahet, kas toit on füüsilises või energeetilises vormis. See tähendab ka seda, et kujutades ette ehk visualiseerides mingit toitu, toome me selle enda ellu ja saame osa selle toidu omadustest. Kõik eksisteerib energiana, samuti kogu meie jaoks vajaminev toit. Kunagi nägin klippi ühest kokasaatest, kus küpsetati kammkarpe ning peale seda tahtsin teada saada, mis maitsega need on. Mõeldes selle toidu peale tõin ta energeetiliselt enda ellu ja sain teada tema lõhna, maitse ja omadused. See rahuldas täielikult mu huvi selle toidu vastu. Niimoodi võiksid toimida inimesed, kes soovivad teha toitumises muutusi, aga see on nende jaoks raske isude tõttu.

Harjutus!

Samamoodi on võimalik tunnetada oma kodu energiaid. Joonistad majakese, kirjutad sinna oma aadressi peale ütled, et see on minu kodu. Nüüd paned vasaku peopesa selle kodukese kohale ja tunneta, kas on kerge ja mõnus tunne või on raske ja pinge tunne, äkki on energiad nii paksud, et kirves seisab õhus paigal.

Foto pärit facebookist kasutaja Tunnete Vägi kontolt

Thursday, April 10, 2014

link artiklile

Kuna kohe pole mahti lugeda (päris pikk jutt ju), siis panen siia lingi ennekõike enda pärast, aga miks mitte ka teistele lugemiseks. http://www.telegram.ee/nwo/david-ickei-intervjuu-oma-viimasest-raamatust-tajude-petmine#.U0Y4bFfWhyx
Ei tahaks seda facebooki sügavustesse vajuda lasta....

Tuesday, April 8, 2014

Lihtne maagia igasse päeva

Originaalartikkel on siin http://naistemaailm.ee/eneseareng/eneseareng/3861/

Lihtne maagia igasse päeva

18.01.2012
Aastate jooksul, mil mul on olnud suur rõõm kohtuda Eesti vähem või rohkem tuntud nõidade, ravitsejate, ennustajate ja maagidega, olen kuulnud neilt jutu sekka ka igapäevaeluks tarvilikke elulisi õpetusi ja väikseid tarkusi, mis aitavad hoiduda õ
Panthermedia Scanpix
Aastate jooksul, mil mul on olnud suur rõõm kohtuda Eesti vähem või rohkem tuntud nõidade, ravitsejate, ennustajate ja maagidega, olen kuulnud neilt jutu sekka ka igapäevaeluks tarvilikke elulisi õpetusi ja väikseid tarkusi, mis aitavad hoiduda õnnetustest, haigustest, vältida suhtlemist negatiivse energiaga inimestega või hoida oma kodu puhtana. Olen neid teadmisi püüdnud siin süstematiseerida.

Rituaalid on nagu mingid maagilised turvavõrgud, mis juhivad meid elu ühest staadiumist teise, et me tee peal ei komistaks ega ennast ära kaotaks, on öelnud kirjanik Elizabeth Gilbert. Muidugi on kõigi maagiliste õpetuste puhul eelduseks, et inimene oskaks kuulata ka oma intuitsiooni, oleks seesmiselt tasakaalus ja austaks-armastaks nii ennast kui ka teisi inimesi. Kindlasti on mõned neist juba teada ning kasutusel, kuid kunagi pole liiast neid üle korrata.


Alljärgnevat võib võtta kui sõbralikke soovitust, sest inimene teeb ise oma valiku, mida ta teeb, kas usub endeid ja tarkade õpetusi, mis vastu pidanud aastasadu, või mitte. Tegu pole sellise maagiaga, mille tegemiseks on vaja erilist pühitsust ning teadmisi, ranget korda rituaalide täitmisel. Neid rituaale võivad teha kõik, kes tahavad tunda rõõmu igapäevasest elamisest, tööst, iseendast ja teistest inimestest. Me kõik oleme väärt edu ning armastust.

Kodu
Kasuta loitsimise juures valget või sinist küünalt. Oranži värvi küünal annab energiat, roosa küünal toob õnne, punast küünalt põleta siis, kui teed armuloitsu või soovid oma ellu armastust, roheline küünal on seotud rahaga.
Ühte küünalt üle kuue korra ei tohi süüdata, siis kaob ta võime.
Kodus süüta alati põlema korraga kaks küünalt.
Ettevaatlik tuleks olla kuutsükli ehk kuu loomise 9., 15., 23. ja 29. päeval.
Head päevad edukate ettevõtmiste alustamiseks on kuutsükli 6., 12., 16., 24. ja 28. päev.
Kodu negatiivset energiat kogub endasse kristall. Seepärast olgu laual kas kristallkauss või -vaas või hoia käeulatuses ametüsti.
Kui külla tuleb kutsumata külaline, kes halva iseloomuga või soovib sulle halba, süüta küünal.
Esemeid (telereid, arvuteid, kodumasinaid, voodeid jms) ei tohi kodus olla paarisarv, muidu tuleb majja riid.
Laelülitid ja põrandalambid peavad näitama valgust ülespoole.
Parema jalaga astu koduuksest välja, vasakuga sisse.
Jalatsite panekut alusta paremaga, äravõtmist vasakuga.
Küüsi lõika teisipäeval ja reedel pärast kella 18, siis pole probleeme rahaga.
Autosse istudes ära mine läbi selle eest, vaid tagant, muidu rikud teekonna õnne.
Teekonna õnnestumiseks tee sõrmenips, et politsei sind kinni ei peaks. Nähes märki “Loomad teel” tõsta peopesa märgi poole ja ütle “stopp”, nii hoiad metsloomad enda teelt eemale.
Kui soovid kutsumata külalise negatiivsest energiast vabaneda ja et ta sind enam ei tülitaks, osta neljapäeval soola ja inimese lahkudes puista ta jalajälgedesse või lävepakule soola.
Kui majas on halba energiat, riidu, pahandusi, puista põrandale suhkrut, ka see on kristall, mis kogub halva endasse. Kokkukogutud suhkur vii majast kaugele või lase veega oma teed minna.
Surnuaeda ei tohi siseneda suurest väravast, kuna siit ilmast minnes jäävad haigused ja mured maha just suurest väravast kulgevale teele ja elavad võtavad need siis endale.

Tervis

Kahaneva kuu ajal alusta ravi, mis seisneb millegi eemaldamises või vähendamises.
Kasvava kuu ajal alusta haavade, hingamisorganite ja seedekulgla ravi.
Naised peavad alustama ravi kolmapäeval, reedel või laupäeval.
Mehed peavad alustama ravi esmaspäeval, teisipäeval või neljapäeval.
Kuni 12aastased lapsed peaksid alustama ravi kolmapäeval.
Kui käe- või jalaliigesed valutavad, seo neile ümber punane villane lõng.
Kui tahad muutuda saledamaks, pane pilt soovitud kehakujuga, aga enda näoga peegli kõrvale.
Kui südame ümber pitsitab ja ravimeid pole käepärast, tee peopesaga 21 korda ring ümber rinna päripäeva ja 21 korda ring vastupäeva, see rahustab südant. Nii tee 5–6  korda.
Sõrmi masseerides saab normaliseerida siseorganite talitlust. Idamaiste õpetuste järgi on iga sõrm seotud kindla siseorganiga. Pöidlamassaaž tõstab peaaju funktsionaalset aktiivsust, nimetissõrme masseerides mõjutate soodsalt mao seisundit, keskmine sõrm on soolestiku mõjutamiseks, neljas sõrm kuulub maksale ja väike sõrm südamele. Väikese sõrme aktiivne massaaž aitab üleväsimuse korral.
Kui tunned hirmu, ootusärevust, pane teise sõrme ots kokku pöidlaga ja hoia nii kaua, kuni tunned end kindlalt ja hästi, harjutus aitab end energeetiliselt tugevdada.

Raha

Raha liigutamise päevad on teisipäev ja neljapäev.
Rahakott peab olema roheline. Kui su rahakott on mõnd muud värvi, kinnita rahakoti külge midagi rohelist, ka see tõmbab raha ligi.
Suurt rahatähte ei tohi lahti vahetada, parem tee üks ost.
Raha peab olema rahakotis seerianumber enda poole.
Raha ei tohi anda ega vastu võtta käest kätte, kindlasti aseta see enne lauale/letile, et maandada rahaga kaasnev negatiivne energia.
Ära kunagi võta laenu teisipäeval, siis oled kogu elu võlgades.
Võlgu võid raha anda vaid hommikul, et raha su juurde tagasi tuleks.
Õhtul ei tohi anda võlgu leiba ega raha, siis pole su kodus kumbagi. Soola ei tohiks üldse laenata / anda.
Majas ei tohi vilistada – vilistad raha majast välja.
Ära seisa lävepakul, siis takistad raha majja tulemist.
Et rahakotis oleks rohkem raha, kanna selles haavalehte.
Et raha leiaks su koju tee, hoolitse selle eest, et su majal oleks number, hea ka, kui tänava nimi, ja et ka korteril oleks number. Talul võiks olla küljes talu nimesilt.
Raha võta vastu vasaku käega, anna parema käega.
Ära korja üles peenraha tänavalt, siis sinu juurde tulebki ainult peenraha.
Ära korja üles ristteelt leitud raha, siis võtad endale võõrad probleemid ja haigused.
Söögilaua peal ei tohi istuda, muidu tuleb vaesus majja.
Viska oma kodus peenraha põrandale ja aseta igasse toanurka ja ütle: tulgu raha mu koju. Mida rohkem peenraha laiali viskad, seda parem. Seda raha ei tohi üles korjata. Kerjustele ei tohi almust anda kirikusse või kauplusesse sisenedes, ainult välja tulles.
Kerjusele tohib raha anda, aga mitte käest kätte. Viska see alati maha või karbi/mütsi sisse, siis teeb ta selle ülesvõtmiseks tööd.
Noore kuu ajal näita kuusirbile raha, siis tuleb varsti raha juurde.

Enda kaitsmine
Lehvita inimestele, peopesa väljapoole, nii paned enda ja teiste vahele energeetilise kaitse.
Kujuta enda pea peal säravat tähte, mis kiirgab igale poole sind kaitsvat valgust.
Kui arvad, et su peal lasub needus või on kuri silm sulle halba soovinud ning isegi arvad teadvat, kes sind kahjustada püüab, siis süüta küünlad, kirjuta kolmele paberitükikesele selle inimese nimi ja põleta tuhaks. Tuhk uhu veega minema.

Abiellumine
Abielluda ei tohiks teisipäeval, Marsi päeval, kuna tegu on sõjaka ja agressiivse päevaga.
Samuti ei soovitata seda teha neljapäeval, kuna see päev on Jupiteri mõju all ja võib teha abielu ebapüsivaks.
Abiellumiseks ei kõlba ka laupäev, kuna see on vaimne päev.
Abielluda ei tohi paastu ajal, suurte pühade, samuti jõulude ajal, kuna siis tuleb tegelda hinge puhastamisega.
Abielu sõlmimiseks on parimad kuuloomise päevad: 6.,10., 11., 15., 17., 21., 26. ja 27. päev.
Mittesoovitatav on kuuloomise 3., 4., 5., 8., 9., 12., 13., 14., 19. ja 20. päev.
Registreerima või kirikusse sõites ei tohi tagasi vaadata, muidu pöördud mõttes tagasi vanasse ellu.
Ärge laske kedagi enda vahele seista, kui olete kirikus või registreerimas.
Oma abielusõrmust ei tohi lasta kellelgi proovida, muidu kaob abieluõnn.


Nõidade viis iidset suhtereeglit

Ära tee kellelegi halba.
Nauding on meie sünnipärane õigus.
Sarnane tõmbab sarnast.
Tunne iseennast.
Kõik, mida teed, saad kolmekordselt tagasi.

Kuidas puhastada kristalle

Artikkel on siin http://elumuutjad.ee/2014/04/kuidas-puhastada-kristalle/

Poolvääriskivid ehk kristallid on imeliselt kaunid, värvilised ja tervendava toimega. Kuid üsna tihti näen inimestel kive, mis on oma sära ja värvi täielikult kaotanud, tuhmiks muutunud ja isegi mõranenud. Miks see nii juhtub? Sellepärast et kristalli omanik pole oma kristalli eest piisavalt hästi hoolt kandnud ja teda puhastanud. Teame ju väga hästi, et olend kelle eest ei hoolitseta ja talle oma armastust ei jagata võib surra. Kristallid on samuti elavad olendid, kandes endas tervendavaid vibratsioone ja väge. Nad teenivad sinu heaolu, kuid ka sina ise pead neid selles toetama.
Mõned kristallid on haprad, teised jälle rabedad. Osad kristallid on kihilised, teised jälle kobaratena mis võivad üksteise küljest eralduda. Sellised kristallid, mida pole vaja kunagi puhastada on näiteks küaniit ja tsitriin. Teisi kristalle aitavad puhastada mäekristall ja karneool, seega on tark hoida alati neid koos teiste kristallidega kuid nad vajavad pärast seda ise puhastamist.
Enamiku kristallide jaoks sobivad järgmised puhastusviisid läbi viie elemendi: 
Vesi- voolav kraanivesi, vihm, merevesi, jõevesi, allikavesi, vesi millesse on lisatud meresoola.
Tuli – küünlaleek, äike, päikesevalgus (nb. mõned kristallid võivad intensiivses päikesevalguses pleekida- nt. tsitriin, fluoriit, ametüst, ametriin, roosa kvarts, suitskvarts, akvamariin ja erilist ettevaatust on vaja läbipaistvate kvartsidega (mäekristall), kuna need võivad koondada kiiri ja seeläbi tekitada tulekahju.
Õhk-  tuul, visualiseerimine valgusesse, viirukisuits (sandel, salvei)  või taimede (nt. lavendel, salvei) suits, kristallikobaral hoidmine.
Maa- meresool (kristallid jätta soolale 12-24 tunniks), maa sisse kaevamine või maapinnale asetamine.
Helid- tingša kellad, kristallkausid, mantrad, helihargid.
Ettevaatust: 
Vett ei talu  kaltsiit ja hauliit, näiteks seleniit lahustub vees nagu seep, seega on tark teda veest väga kaugel hoida. Samuti malahhiit, mida on tark puhastada mäekristalliga, sest teised puhastusviisid võivad tema pinda kahjustada ja kristalli hapraks muuta.
Soola ei talu: lapiz lazuli, malahhiit, hematiit, opaal, püriit.
Pea meeles, et iga kord, kui tood koju uue kristalli, siis puhasta ta kõigepealt võõrast energiast- poes võivad olla teda katsunud mitmed inimesed, kes on oma energeetilised jäljed sinna sisse jätnud.
Puhasta kristalli iga päev, kui kannad teda endal kaelas või kasutad enese tervendamiseks.
Hoia oma kristalle ja hoolitse nende eest hästi, siis teenivad nad sind kaua ja säravad koos sinu kauni olemusega.
Jaana Kuus
- See more at: http://elumuutjad.ee/2014/04/kuidas-puhastada-kristalle/#sthash.nO2cMGnK.ZzJIqU7l.dpuf
Poolvääriskivid ehk kristallid on imeliselt kaunid, värvilised ja tervendava toimega. Kuid üsna tihti näen inimestel kive, mis on oma sära ja värvi täielikult kaotanud, tuhmiks muutunud ja isegi mõranenud. Miks see nii juhtub? Sellepärast et kristalli omanik pole oma kristalli eest piisavalt hästi hoolt kandnud ja teda puhastanud. Teame ju väga hästi, et olend kelle eest ei hoolitseta ja talle oma armastust ei jagata võib surra. Kristallid on samuti elavad olendid, kandes endas tervendavaid vibratsioone ja väge. Nad teenivad sinu heaolu, kuid ka sina ise pead neid selles toetama. - See more at: http://elumuutjad.ee/2014/04/kuidas-puhastada-kristalle/#sthash.nO2cMGnK.ZzJIqU7l.dpuf
Poolvääriskivid ehk kristallid on imeliselt kaunid, värvilised ja tervendava toimega. Kuid üsna tihti näen inimestel kive, mis on oma sära ja värvi täielikult kaotanud, tuhmiks muutunud ja isegi mõranenud. Miks see nii juhtub? Sellepärast et kristalli omanik pole oma kristalli eest piisavalt hästi hoolt kandnud ja teda puhastanud. Teame ju väga hästi, et olend kelle eest ei hoolitseta ja talle oma armastust ei jagata võib surra. Kristallid on samuti elavad olendid, kandes endas tervendavaid vibratsioone ja väge. Nad teenivad sinu heaolu, kuid ka sina ise pead neid selles toetama.
Mõned kristallid on haprad, teised jälle rabedad. Osad kristallid on kihilised, teised jälle kobaratena mis võivad üksteise küljest eralduda. Sellised kristallid, mida pole vaja kunagi puhastada on näiteks küaniit ja tsitriin. Teisi kristalle aitavad puhastada mäekristall ja karneool, seega on tark hoida alati neid koos teiste kristallidega kuid nad vajavad pärast seda ise puhastamist.
Enamiku kristallide jaoks sobivad järgmised puhastusviisid läbi viie elemendi: 
Vesi- voolav kraanivesi, vihm, merevesi, jõevesi, allikavesi, vesi millesse on lisatud meresoola.
Tuli – küünlaleek, äike, päikesevalgus (nb. mõned kristallid võivad intensiivses päikesevalguses pleekida- nt. tsitriin, fluoriit, ametüst, ametriin, roosa kvarts, suitskvarts, akvamariin ja erilist ettevaatust on vaja läbipaistvate kvartsidega (mäekristall), kuna need võivad koondada kiiri ja seeläbi tekitada tulekahju.
Õhk-  tuul, visualiseerimine valgusesse, viirukisuits (sandel, salvei)  või taimede (nt. lavendel, salvei) suits, kristallikobaral hoidmine.
Maa- meresool (kristallid jätta soolale 12-24 tunniks), maa sisse kaevamine või maapinnale asetamine.
Helid- tingša kellad, kristallkausid, mantrad, helihargid.
Ettevaatust: 
Vett ei talu  kaltsiit ja hauliit, näiteks seleniit lahustub vees nagu seep, seega on tark teda veest väga kaugel hoida. Samuti malahhiit, mida on tark puhastada mäekristalliga, sest teised puhastusviisid võivad tema pinda kahjustada ja kristalli hapraks muuta.
Soola ei talu: lapiz lazuli, malahhiit, hematiit, opaal, püriit.
Pea meeles, et iga kord, kui tood koju uue kristalli, siis puhasta ta kõigepealt võõrast energiast- poes võivad olla teda katsunud mitmed inimesed, kes on oma energeetilised jäljed sinna sisse jätnud.
Puhasta kristalli iga päev, kui kannad teda endal kaelas või kasutad enese tervendamiseks.
Hoia oma kristalle ja hoolitse nende eest hästi, siis teenivad nad sind kaua ja säravad koos sinu kauni olemusega.
Jaana Kuus
- See more at: http://elumuutjad.ee/2014/04/kuidas-puhastada-kristalle/#sthash.nO2cMGnK.ZzJIqU7l.dpuf
Poolvääriskivid ehk kristallid on imeliselt kaunid, värvilised ja tervendava toimega. Kuid üsna tihti näen inimestel kive, mis on oma sära ja värvi täielikult kaotanud, tuhmiks muutunud ja isegi mõranenud. Miks see nii juhtub? Sellepärast et kristalli omanik pole oma kristalli eest piisavalt hästi hoolt kandnud ja teda puhastanud. Teame ju väga hästi, et olend kelle eest ei hoolitseta ja talle oma armastust ei jagata võib surra. Kristallid on samuti elavad olendid, kandes endas tervendavaid vibratsioone ja väge. Nad teenivad sinu heaolu, kuid ka sina ise pead neid selles toetama.
Mõned kristallid on haprad, teised jälle rabedad. Osad kristallid on kihilised, teised jälle kobaratena mis võivad üksteise küljest eralduda. Sellised kristallid, mida pole vaja kunagi puhastada on näiteks küaniit ja tsitriin. Teisi kristalle aitavad puhastada mäekristall ja karneool, seega on tark hoida alati neid koos teiste kristallidega kuid nad vajavad pärast seda ise puhastamist.
Enamiku kristallide jaoks sobivad järgmised puhastusviisid läbi viie elemendi: 
Vesi- voolav kraanivesi, vihm, merevesi, jõevesi, allikavesi, vesi millesse on lisatud meresoola.
Tuli – küünlaleek, äike, päikesevalgus (nb. mõned kristallid võivad intensiivses päikesevalguses pleekida- nt. tsitriin, fluoriit, ametüst, ametriin, roosa kvarts, suitskvarts, akvamariin ja erilist ettevaatust on vaja läbipaistvate kvartsidega (mäekristall), kuna need võivad koondada kiiri ja seeläbi tekitada tulekahju.
Õhk-  tuul, visualiseerimine valgusesse, viirukisuits (sandel, salvei)  või taimede (nt. lavendel, salvei) suits, kristallikobaral hoidmine.
Maa- meresool (kristallid jätta soolale 12-24 tunniks), maa sisse kaevamine või maapinnale asetamine.
Helid- tingša kellad, kristallkausid, mantrad, helihargid.
Ettevaatust: 
Vett ei talu  kaltsiit ja hauliit, näiteks seleniit lahustub vees nagu seep, seega on tark teda veest väga kaugel hoida. Samuti malahhiit, mida on tark puhastada mäekristalliga, sest teised puhastusviisid võivad tema pinda kahjustada ja kristalli hapraks muuta.
Soola ei talu: lapiz lazuli, malahhiit, hematiit, opaal, püriit.
Pea meeles, et iga kord, kui tood koju uue kristalli, siis puhasta ta kõigepealt võõrast energiast- poes võivad olla teda katsunud mitmed inimesed, kes on oma energeetilised jäljed sinna sisse jätnud.
Puhasta kristalli iga päev, kui kannad teda endal kaelas või kasutad enese tervendamiseks.
Hoia oma kristalle ja hoolitse nende eest hästi, siis teenivad nad sind kaua ja säravad koos sinu kauni olemusega.
Jaana Kuus
- See more at: http://elumuutjad.ee/2014/04/kuidas-puhastada-kristalle/#sthash.nO2cMGnK.ZzJIqU7l.dpuf

Kristalliteraapia koduses miljöös

Artikkel on siin http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/kristalliteraapia-koduses-miljoos/

Vanad legendid räägivad kadunud linnast, Atlantisest, räägivad seda, et linnas oli eriline tervendamise tempel, mille lagi oli üleni kaetud poolvääriskividega. Kui valgus langes ülalt läbi erinevate kristallide, siis ravis see erinevaid vaimseid kui ka füüsilisi hädasid. Märkimata ei saa jätta ka seda, et ka Vanas Egiptuses olid templites spetsiaalsed ruumid, kus raviti haigeid just kristallide tervendavate omaduste abil. Vähem oluline ei ole ka see fakt, et Egiptuse vaaraod kandsid alati oma peaehtel poolvääriskivi – malahhiiti, kivi, mis toob oma kandjale tarkust.
Unustada ei tohi ka seda, et kristallid on tekkinud samaaegselt koos Maaga ja on muutunud koos planeedi muutumistega. Nad on justkui maakera DNA, miniatuursed laohooned, mis sisaldavad miljonite aastate taguseid väljavõtteid maakera arengust ja kannavad endas kustumatut mälestust Maad kujundanud võimsatest jõududest.
Osad kristallid on tekkinud tänu Maa tugevale rõhule, teised seevastu on kasvanud sügaval maa-alustes kambrites; osad on tekkinud tilkekividena – stalaktiitide ja stalagmiitidena ja teised on ladestunud kihtidena – kõik need tegurid on omakorda mõjutanud erinevate kristallide omadusi ja nende mõju. Sõltumata kristallide kujust, võib see neelata, talletada, fokusseerida ja kiirata energiat, seda just elektromagnetlainete alas.

Kristallide harmoonia

Erinevad kristallid mõjuvad erinevalt, osad leevendavad stressi, teised eemaldavad emotsionaalseid ummistusi, kolmandad tasakaalustavad nii inimest ennast kui ka tema kodust miljööd. Märkimata ei saa jätta ka seda, et nad suurepärasteks abilisteks ka siis, kui soovid oma ellu tuua jõukust või armastust.
Labradoriit Foto: Gemstone Buzz
Labradoriit
Foto: Gemstone Buzz
Oleme varem rääkinud sellest, kuidas oma kodu hoida energeetiliselt puhas, aga selleks saab kasutada suurepäraselt ka kristalle, et puhastada oma kodu negatiivsest energiast. Ei tohi unustada sellist pisiasja, et meie ümber on palju nähtamatut negatiivset energiat, mida kiirgavad kodus telekas, arvuti(d), telefonid ja muu tänapäeva tehnoloogia. Ka võib negatiivset energiat siseneda Maa elektromagnetilisest väljast. Kõik see mõjub meile, mis tekitab väsimust ja muudab kergelt ärrituvaks ning viib kodust rahu ja harmoonia. Selleks, et oma kodu, keskkonda puhastada ja harmoonilisemaks muuta, tulevad appi just poolvääriskivid – ja enamik neist on taskukohased soetada.
Siinkohal annan mõned näpunäited, kuidas kasutada kristallide positiivset energiat nii, et sinu kodu, töökoht ja sind ümbritsev keskkond oleks sulle ja sinu perele parem, tervislikum, harmoonilisem ja ka tasakaalustatum. Selleks ei ole vaja üldse palju, ainult soetada mõned kristallid/kivid ja paigutada need õigesse kohta ja ruumi ning üsna pea hakkad tundma energiate muutumist paremuse poole.
Sammal-ahhaat Foto: Souls to Shine
Sammal-ahhaat
Foto: Souls to Shine

Ahhaat taltsutab köögis tuleenergiat

Usu või mitte, aga suurepärane kivi kööki on just roheline sammalahhaat, sest sellel on võima tasakaalustada tule energiat. Kuna köögis on liikvel palju tule- kui ka elektrienergiat, siis aitab just ahhaat vältida võimalikke õnnetusi, mis koduses köögis perele pliidi ees toimetamise käigus juhtuda võivad. Samuti vähendab ahhaat stressi ning aitab luua rahuliku meeleolu.
Parimaks kohaks sammalahhaadile oleks just pliidi vahetu lähedus.  Võimalusel riputa ahhaat pliidi kõrvale või tema kohale seinale, lisaks sellele, et kivi taltsutab tule ja elektrienergiat, on seda seal ka äärmiselt ilus vaadata. Loomulikult vajab kivi vähemalt kord nädalas puhastamist sooja vee ja loodusliku (käsitöö) seebiga, võimalusel pese käte vahel või äärmisel juhul kasuta pehmet lappi. Ära kasuta kunagi ahhaati pestes muid kodukeemia vahendeid!
Hematiit raudroos Foto: Didier Descouens
Hematiit raudroos
Foto: Didier Descouens

Hematiit magamistoas annab kosutava une

Hematiiti soovitakse panna magamistuppa seetõttu, et sellel on rahustav mõju ja seega kivi toob magamistuppa rahu. Kuna magamistuba on (peaks olema) sinu kodu kõige rahulikum pelgupaik, kus saad puhata ning uueks päevaks energiat ammutada. Seega sobib magamistuppa just rahustav metalse läikega hõbedane hematiit. Sellel kivil on omadus aidata saavutada sügavat ja kosutavat und, kivi kaitseb magamise ajal sinu hinge ning rahustab vaimu. Hematiit neelab negatiivsust ja on suurepäraseks raviks ärevuse ja unetuse korral. Aseta kivi oma voodi kõrvale öökapile või pane unetuse korral padja alla, nii pääseb kivi energia kõige paremini mõjule.
Kui aga soovid magamistuppa tuua kirge, sensuaalsust ja erootikat, siis aseta voodisse, selle ümber või kanna ehteid sellistest kristallidest nagu karneool, granaat, punane tiigrisilm aka härjasilm. Kui aga soov tõsta seksuaalset energiat ja vastupidavust, kasuta karneooli, verekivi, rubiini, granaati või roosat turmaliini. Karneool stimuleerib ka seksuaalsust, punane jaspis seevastu pikendab seksuaalset naudingut. Libiido puudumisel kasuta fluoriiti või granaati.

Lepidoliit elutoas neutraliseerib kodumasinatest tuleneva negatiivse energia

Lepidoliit  Foto: Timber Tones
Lepidoliit
Foto: Timber Tones
See kaunis lavendlikarva või roosakas kivi rahustab ja stabiliseerib ärritunud närvisüsteemi, vähendab stressi ja kiirgab positiivset energiat. Sellel kivil on võime neutraliseerida telekast ja arvutist tulevat negatiivset kiirgust ja tänu sellele tunned end vähem väsinuna, oled rahulikum ja suudad märgatavalt paremini keskenduda.
- See more at: http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/kristalliteraapia-koduses-miljoos/#sthash.j5AGCQsz.dpuf
Vanad legendid räägivad kadunud linnast, Atlantisest, räägivad seda, et linnas oli eriline tervendamise tempel, mille lagi oli üleni kaetud poolvääriskividega. Kui valgus langes ülalt läbi erinevate kristallide, siis ravis see erinevaid vaimseid kui ka füüsilisi hädasid. Märkimata ei saa jätta ka seda, et ka Vanas Egiptuses olid templites spetsiaalsed ruumid, kus raviti haigeid just kristallide tervendavate omaduste abil. Vähem oluline ei ole ka see fakt, et Egiptuse vaaraod kandsid alati oma peaehtel poolvääriskivi – malahhiiti, kivi, mis toob oma kandjale tarkust.
Unustada ei tohi ka seda, et kristallid on tekkinud samaaegselt koos Maaga ja on muutunud koos planeedi muutumistega. Nad on justkui maakera DNA, miniatuursed laohooned, mis sisaldavad miljonite aastate taguseid väljavõtteid maakera arengust ja kannavad endas kustumatut mälestust Maad kujundanud võimsatest jõududest.
Osad kristallid on tekkinud tänu Maa tugevale rõhule, teised seevastu on kasvanud sügaval maa-alustes kambrites; osad on tekkinud tilkekividena – stalaktiitide ja stalagmiitidena ja teised on ladestunud kihtidena – kõik need tegurid on omakorda mõjutanud erinevate kristallide omadusi ja nende mõju. Sõltumata kristallide kujust, võib see neelata, talletada, fokusseerida ja kiirata energiat, seda just elektromagnetlainete alas.

Kristallide harmoonia

Erinevad kristallid mõjuvad erinevalt, osad leevendavad stressi, teised eemaldavad emotsionaalseid ummistusi, kolmandad tasakaalustavad nii inimest ennast kui ka tema kodust miljööd. Märkimata ei saa jätta ka seda, et nad suurepärasteks abilisteks ka siis, kui soovid oma ellu tuua jõukust või armastust.
Labradoriit Foto: Gemstone Buzz
Labradoriit
Foto: Gemstone Buzz
Oleme varem rääkinud sellest, kuidas oma kodu hoida energeetiliselt puhas, aga selleks saab kasutada suurepäraselt ka kristalle, et puhastada oma kodu negatiivsest energiast. Ei tohi unustada sellist pisiasja, et meie ümber on palju nähtamatut negatiivset energiat, mida kiirgavad kodus telekas, arvuti(d), telefonid ja muu tänapäeva tehnoloogia. Ka võib negatiivset energiat siseneda Maa elektromagnetilisest väljast. Kõik see mõjub meile, mis tekitab väsimust ja muudab kergelt ärrituvaks ning viib kodust rahu ja harmoonia. Selleks, et oma kodu, keskkonda puhastada ja harmoonilisemaks muuta, tulevad appi just poolvääriskivid – ja enamik neist on taskukohased soetada.
Siinkohal annan mõned näpunäited, kuidas kasutada kristallide positiivset energiat nii, et sinu kodu, töökoht ja sind ümbritsev keskkond oleks sulle ja sinu perele parem, tervislikum, harmoonilisem ja ka tasakaalustatum. Selleks ei ole vaja üldse palju, ainult soetada mõned kristallid/kivid ja paigutada need õigesse kohta ja ruumi ning üsna pea hakkad tundma energiate muutumist paremuse poole.
Sammal-ahhaat Foto: Souls to Shine
Sammal-ahhaat
Foto: Souls to Shine

Ahhaat taltsutab köögis tuleenergiat

Usu või mitte, aga suurepärane kivi kööki on just roheline sammalahhaat, sest sellel on võima tasakaalustada tule energiat. Kuna köögis on liikvel palju tule- kui ka elektrienergiat, siis aitab just ahhaat vältida võimalikke õnnetusi, mis koduses köögis perele pliidi ees toimetamise käigus juhtuda võivad. Samuti vähendab ahhaat stressi ning aitab luua rahuliku meeleolu.
Parimaks kohaks sammalahhaadile oleks just pliidi vahetu lähedus.  Võimalusel riputa ahhaat pliidi kõrvale või tema kohale seinale, lisaks sellele, et kivi taltsutab tule ja elektrienergiat, on seda seal ka äärmiselt ilus vaadata. Loomulikult vajab kivi vähemalt kord nädalas puhastamist sooja vee ja loodusliku (käsitöö) seebiga, võimalusel pese käte vahel või äärmisel juhul kasuta pehmet lappi. Ära kasuta kunagi ahhaati pestes muid kodukeemia vahendeid!
Hematiit raudroos Foto: Didier Descouens
Hematiit raudroos
Foto: Didier Descouens

Hematiit magamistoas annab kosutava une

Hematiiti soovitakse panna magamistuppa seetõttu, et sellel on rahustav mõju ja seega kivi toob magamistuppa rahu. Kuna magamistuba on (peaks olema) sinu kodu kõige rahulikum pelgupaik, kus saad puhata ning uueks päevaks energiat ammutada. Seega sobib magamistuppa just rahustav metalse läikega hõbedane hematiit. Sellel kivil on omadus aidata saavutada sügavat ja kosutavat und, kivi kaitseb magamise ajal sinu hinge ning rahustab vaimu. Hematiit neelab negatiivsust ja on suurepäraseks raviks ärevuse ja unetuse korral. Aseta kivi oma voodi kõrvale öökapile või pane unetuse korral padja alla, nii pääseb kivi energia kõige paremini mõjule.
Kui aga soovid magamistuppa tuua kirge, sensuaalsust ja erootikat, siis aseta voodisse, selle ümber või kanna ehteid sellistest kristallidest nagu karneool, granaat, punane tiigrisilm aka härjasilm. Kui aga soov tõsta seksuaalset energiat ja vastupidavust, kasuta karneooli, verekivi, rubiini, granaati või roosat turmaliini. Karneool stimuleerib ka seksuaalsust, punane jaspis seevastu pikendab seksuaalset naudingut. Libiido puudumisel kasuta fluoriiti või granaati.

Lepidoliit elutoas neutraliseerib kodumasinatest tuleneva negatiivse energia

Lepidoliit  Foto: Timber Tones
Lepidoliit
Foto: Timber Tones
See kaunis lavendlikarva või roosakas kivi rahustab ja stabiliseerib ärritunud närvisüsteemi, vähendab stressi ja kiirgab positiivset energiat. Sellel kivil on võime neutraliseerida telekast ja arvutist tulevat negatiivset kiirgust ja tänu sellele tunned end vähem väsinuna, oled rahulikum ja suudad märgatavalt paremini keskenduda.
- See more at: http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/kristalliteraapia-koduses-miljoos/#sthash.j5AGCQsz.dpuf
Vanad legendid räägivad kadunud linnast, Atlantisest, räägivad seda, et linnas oli eriline tervendamise tempel, mille lagi oli üleni kaetud poolvääriskividega. Kui valgus langes ülalt läbi erinevate kristallide, siis ravis see erinevaid vaimseid kui ka füüsilisi hädasid. Märkimata ei saa jätta ka seda, et ka Vanas Egiptuses olid templites spetsiaalsed ruumid, kus raviti haigeid just kristallide tervendavate omaduste abil. Vähem oluline ei ole ka see fakt, et Egiptuse vaaraod kandsid alati oma peaehtel poolvääriskivi – malahhiiti, kivi, mis toob oma kandjale tarkust.
Unustada ei tohi ka seda, et kristallid on tekkinud samaaegselt koos Maaga ja on muutunud koos planeedi muutumistega. Nad on justkui maakera DNA, miniatuursed laohooned, mis sisaldavad miljonite aastate taguseid väljavõtteid maakera arengust ja kannavad endas kustumatut mälestust Maad kujundanud võimsatest jõududest.
Osad kristallid on tekkinud tänu Maa tugevale rõhule, teised seevastu on kasvanud sügaval maa-alustes kambrites; osad on tekkinud tilkekividena – stalaktiitide ja stalagmiitidena ja teised on ladestunud kihtidena – kõik need tegurid on omakorda mõjutanud erinevate kristallide omadusi ja nende mõju. Sõltumata kristallide kujust, võib see neelata, talletada, fokusseerida ja kiirata energiat, seda just elektromagnetlainete alas.

Kristallide harmoonia

Erinevad kristallid mõjuvad erinevalt, osad leevendavad stressi, teised eemaldavad emotsionaalseid ummistusi, kolmandad tasakaalustavad nii inimest ennast kui ka tema kodust miljööd. Märkimata ei saa jätta ka seda, et nad suurepärasteks abilisteks ka siis, kui soovid oma ellu tuua jõukust või armastust.
Labradoriit Foto: Gemstone Buzz
Labradoriit
Foto: Gemstone Buzz
Oleme varem rääkinud sellest, kuidas oma kodu hoida energeetiliselt puhas, aga selleks saab kasutada suurepäraselt ka kristalle, et puhastada oma kodu negatiivsest energiast. Ei tohi unustada sellist pisiasja, et meie ümber on palju nähtamatut negatiivset energiat, mida kiirgavad kodus telekas, arvuti(d), telefonid ja muu tänapäeva tehnoloogia. Ka võib negatiivset energiat siseneda Maa elektromagnetilisest väljast. Kõik see mõjub meile, mis tekitab väsimust ja muudab kergelt ärrituvaks ning viib kodust rahu ja harmoonia. Selleks, et oma kodu, keskkonda puhastada ja harmoonilisemaks muuta, tulevad appi just poolvääriskivid – ja enamik neist on taskukohased soetada.
Siinkohal annan mõned näpunäited, kuidas kasutada kristallide positiivset energiat nii, et sinu kodu, töökoht ja sind ümbritsev keskkond oleks sulle ja sinu perele parem, tervislikum, harmoonilisem ja ka tasakaalustatum. Selleks ei ole vaja üldse palju, ainult soetada mõned kristallid/kivid ja paigutada need õigesse kohta ja ruumi ning üsna pea hakkad tundma energiate muutumist paremuse poole.
Sammal-ahhaat Foto: Souls to Shine
Sammal-ahhaat
Foto: Souls to Shine

Ahhaat taltsutab köögis tuleenergiat

Usu või mitte, aga suurepärane kivi kööki on just roheline sammalahhaat, sest sellel on võima tasakaalustada tule energiat. Kuna köögis on liikvel palju tule- kui ka elektrienergiat, siis aitab just ahhaat vältida võimalikke õnnetusi, mis koduses köögis perele pliidi ees toimetamise käigus juhtuda võivad. Samuti vähendab ahhaat stressi ning aitab luua rahuliku meeleolu.
Parimaks kohaks sammalahhaadile oleks just pliidi vahetu lähedus.  Võimalusel riputa ahhaat pliidi kõrvale või tema kohale seinale, lisaks sellele, et kivi taltsutab tule ja elektrienergiat, on seda seal ka äärmiselt ilus vaadata. Loomulikult vajab kivi vähemalt kord nädalas puhastamist sooja vee ja loodusliku (käsitöö) seebiga, võimalusel pese käte vahel või äärmisel juhul kasuta pehmet lappi. Ära kasuta kunagi ahhaati pestes muid kodukeemia vahendeid!
Hematiit raudroos Foto: Didier Descouens
Hematiit raudroos
Foto: Didier Descouens

Hematiit magamistoas annab kosutava une

Hematiiti soovitakse panna magamistuppa seetõttu, et sellel on rahustav mõju ja seega kivi toob magamistuppa rahu. Kuna magamistuba on (peaks olema) sinu kodu kõige rahulikum pelgupaik, kus saad puhata ning uueks päevaks energiat ammutada. Seega sobib magamistuppa just rahustav metalse läikega hõbedane hematiit. Sellel kivil on omadus aidata saavutada sügavat ja kosutavat und, kivi kaitseb magamise ajal sinu hinge ning rahustab vaimu. Hematiit neelab negatiivsust ja on suurepäraseks raviks ärevuse ja unetuse korral. Aseta kivi oma voodi kõrvale öökapile või pane unetuse korral padja alla, nii pääseb kivi energia kõige paremini mõjule.
Kui aga soovid magamistuppa tuua kirge, sensuaalsust ja erootikat, siis aseta voodisse, selle ümber või kanna ehteid sellistest kristallidest nagu karneool, granaat, punane tiigrisilm aka härjasilm. Kui aga soov tõsta seksuaalset energiat ja vastupidavust, kasuta karneooli, verekivi, rubiini, granaati või roosat turmaliini. Karneool stimuleerib ka seksuaalsust, punane jaspis seevastu pikendab seksuaalset naudingut. Libiido puudumisel kasuta fluoriiti või granaati.

Lepidoliit elutoas neutraliseerib kodumasinatest tuleneva negatiivse energia

Lepidoliit  Foto: Timber Tones
Lepidoliit
Foto: Timber Tones
See kaunis lavendlikarva või roosakas kivi rahustab ja stabiliseerib ärritunud närvisüsteemi, vähendab stressi ja kiirgab positiivset energiat. Sellel kivil on võime neutraliseerida telekast ja arvutist tulevat negatiivset kiirgust ja tänu sellele tunned end vähem väsinuna, oled rahulikum ja suudad märgatavalt paremini keskenduda.
- See more at: http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/kristalliteraapia-koduses-miljoos/#sthash.j5AGCQsz.dpuf
Vanad legendid räägivad kadunud linnast, Atlantisest, räägivad seda, et linnas oli eriline tervendamise tempel, mille lagi oli üleni kaetud poolvääriskividega. Kui valgus langes ülalt läbi erinevate kristallide, siis ravis see erinevaid vaimseid kui ka füüsilisi hädasid. Märkimata ei saa jätta ka seda, et ka Vanas Egiptuses olid templites spetsiaalsed ruumid, kus raviti haigeid just kristallide tervendavate omaduste abil. Vähem oluline ei ole ka see fakt, et Egiptuse vaaraod kandsid alati oma peaehtel poolvääriskivi – malahhiiti, kivi, mis toob oma kandjale tarkust.
Unustada ei tohi ka seda, et kristallid on tekkinud samaaegselt koos Maaga ja on muutunud koos planeedi muutumistega. Nad on justkui maakera DNA, miniatuursed laohooned, mis sisaldavad miljonite aastate taguseid väljavõtteid maakera arengust ja kannavad endas kustumatut mälestust Maad kujundanud võimsatest jõududest.
Osad kristallid on tekkinud tänu Maa tugevale rõhule, teised seevastu on kasvanud sügaval maa-alustes kambrites; osad on tekkinud tilkekividena – stalaktiitide ja stalagmiitidena ja teised on ladestunud kihtidena – kõik need tegurid on omakorda mõjutanud erinevate kristallide omadusi ja nende mõju. Sõltumata kristallide kujust, võib see neelata, talletada, fokusseerida ja kiirata energiat, seda just elektromagnetlainete alas.

Kristallide harmoonia

Erinevad kristallid mõjuvad erinevalt, osad leevendavad stressi, teised eemaldavad emotsionaalseid ummistusi, kolmandad tasakaalustavad nii inimest ennast kui ka tema kodust miljööd. Märkimata ei saa jätta ka seda, et nad suurepärasteks abilisteks ka siis, kui soovid oma ellu tuua jõukust või armastust.
Labradoriit Foto: Gemstone Buzz
Labradoriit
Foto: Gemstone Buzz
Oleme varem rääkinud sellest, kuidas oma kodu hoida energeetiliselt puhas, aga selleks saab kasutada suurepäraselt ka kristalle, et puhastada oma kodu negatiivsest energiast. Ei tohi unustada sellist pisiasja, et meie ümber on palju nähtamatut negatiivset energiat, mida kiirgavad kodus telekas, arvuti(d), telefonid ja muu tänapäeva tehnoloogia. Ka võib negatiivset energiat siseneda Maa elektromagnetilisest väljast. Kõik see mõjub meile, mis tekitab väsimust ja muudab kergelt ärrituvaks ning viib kodust rahu ja harmoonia. Selleks, et oma kodu, keskkonda puhastada ja harmoonilisemaks muuta, tulevad appi just poolvääriskivid – ja enamik neist on taskukohased soetada.
Siinkohal annan mõned näpunäited, kuidas kasutada kristallide positiivset energiat nii, et sinu kodu, töökoht ja sind ümbritsev keskkond oleks sulle ja sinu perele parem, tervislikum, harmoonilisem ja ka tasakaalustatum. Selleks ei ole vaja üldse palju, ainult soetada mõned kristallid/kivid ja paigutada need õigesse kohta ja ruumi ning üsna pea hakkad tundma energiate muutumist paremuse poole.
Sammal-ahhaat Foto: Souls to Shine
Sammal-ahhaat
Foto: Souls to Shine

Ahhaat taltsutab köögis tuleenergiat

Usu või mitte, aga suurepärane kivi kööki on just roheline sammalahhaat, sest sellel on võima tasakaalustada tule energiat. Kuna köögis on liikvel palju tule- kui ka elektrienergiat, siis aitab just ahhaat vältida võimalikke õnnetusi, mis koduses köögis perele pliidi ees toimetamise käigus juhtuda võivad. Samuti vähendab ahhaat stressi ning aitab luua rahuliku meeleolu.
Parimaks kohaks sammalahhaadile oleks just pliidi vahetu lähedus.  Võimalusel riputa ahhaat pliidi kõrvale või tema kohale seinale, lisaks sellele, et kivi taltsutab tule ja elektrienergiat, on seda seal ka äärmiselt ilus vaadata. Loomulikult vajab kivi vähemalt kord nädalas puhastamist sooja vee ja loodusliku (käsitöö) seebiga, võimalusel pese käte vahel või äärmisel juhul kasuta pehmet lappi. Ära kasuta kunagi ahhaati pestes muid kodukeemia vahendeid!
Hematiit raudroos Foto: Didier Descouens
Hematiit raudroos
Foto: Didier Descouens

Hematiit magamistoas annab kosutava une

Hematiiti soovitakse panna magamistuppa seetõttu, et sellel on rahustav mõju ja seega kivi toob magamistuppa rahu. Kuna magamistuba on (peaks olema) sinu kodu kõige rahulikum pelgupaik, kus saad puhata ning uueks päevaks energiat ammutada. Seega sobib magamistuppa just rahustav metalse läikega hõbedane hematiit. Sellel kivil on omadus aidata saavutada sügavat ja kosutavat und, kivi kaitseb magamise ajal sinu hinge ning rahustab vaimu. Hematiit neelab negatiivsust ja on suurepäraseks raviks ärevuse ja unetuse korral. Aseta kivi oma voodi kõrvale öökapile või pane unetuse korral padja alla, nii pääseb kivi energia kõige paremini mõjule.
Kui aga soovid magamistuppa tuua kirge, sensuaalsust ja erootikat, siis aseta voodisse, selle ümber või kanna ehteid sellistest kristallidest nagu karneool, granaat, punane tiigrisilm aka härjasilm. Kui aga soov tõsta seksuaalset energiat ja vastupidavust, kasuta karneooli, verekivi, rubiini, granaati või roosat turmaliini. Karneool stimuleerib ka seksuaalsust, punane jaspis seevastu pikendab seksuaalset naudingut. Libiido puudumisel kasuta fluoriiti või granaati.

Lepidoliit elutoas neutraliseerib kodumasinatest tuleneva negatiivse energia

Lepidoliit  Foto: Timber Tones
Lepidoliit
Foto: Timber Tones
See kaunis lavendlikarva või roosakas kivi rahustab ja stabiliseerib ärritunud närvisüsteemi, vähendab stressi ja kiirgab positiivset energiat. Sellel kivil on võime neutraliseerida telekast ja arvutist tulevat negatiivset kiirgust ja tänu sellele tunned end vähem väsinuna, oled rahulikum ja suudad märgatavalt paremini keskenduda.
- See more at: http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/kristalliteraapia-koduses-miljoos/#sthash.Fnpvo22l.dpuf
Parimaks asukohaks just lepidoliidile oleks teleka ja arvuti vahetu lähedus – paiguta kivi arvuti ja teleka peale, kui vähegi võimalik, kui see ei ole võimalik, siis katsu paigutada kivid võimalikult nende energiaallikate vahetusse lähedusse.
Kui aga vajad koju rohkem armastust, siis aseta elutuppa ka roosa kvarts, sest roosa kvarts tasakaalustab emotsioone ja rahustab meelt, lisaks puhastab südamed ning toob kaasa sisemise tervenemise ja armastuse suurenemise. Selle kristalli energia on leebe, aga äärmiselt pikaajalise mõjuga.
Suitsukvarts Foto: Charmed Design
Suitsukvarts
Foto: Charmed Design

Kvartsid kontorisse

Aseta kvartskristalli või fluoriidi kobarad oma kodu- või töökontorisse arvuti lähedale, need kristallid kaitsevad sind arvuti elektromagnetvälja kiirguse eest. Seevastu asetades suitsukvartsi kristalli oma töölauale, kaitseb see sind tööstressi eest.
Kui sul on pingeline töö, siis hoia endaga kaasas roosa kvartsi või ametüsti kristalli, hõõru pingelisel ajal kristalli oma pihkude vahel hõõru lihtsalt sõrmedega.

Obsidiaan esikus hoiab vargad eemal

Must obsidiaan leopard, smaragdis silmade, tuliahhaat nina ja rodokrosiidist keelega Foto: RiKoo
Must obsidiaan leopard, smaragdis silmade, tuliahhaat nina ja rodokrosiidist keelega
Foto: Rikoo
Et sind kodus alati ees ootaks mõnus miljöö, rahu ning positiivne energia, on soovitatav riputada välisukse vahetusse lähedusse must obsidiaan, sest tegemist on vulkaanilise klaasiga. Obsidiaan toimib sarnaselt sümboolse peeglina, mis peegeldab tagasi negatiivsuse ja kõik ebameeldivused ning ei lase negatiivsusel sinu koju siseneda.
Kui aga sinu esik on pimedavõitu või halvasti valgustatud, siis ei lase valguse puudus kivi energial mõjule pääseda. Selleks, et saada obsidiaani energiast täielikku kasu, hoia oma esik hästi valgustatuna ja ära unusta aegajalt ka kivi jooksva vee all puhastamast, kuivamiseks aseta kivi päikese kätte. Samal ajal kui kivi kuivab, laeb see end päikeseenergiat täis. Selline puhastamine laseb kivisse kogunenud negatiivsel energial minema uhtuda ja laeb kivi taas puhast ning kirgast energiat täis.
Peale musta obsidiaani sobib esikusse asetada kaitseks ka must oonüks ja hematiit, neil kõigil on võime hoida negatiivne energia ja vargad kodust eemal.

Tiigrisilm autos hoiab ära avariid

Foto: Serval Jewelry
Foto: Serval Jewelry
Aseta kuldne tiigrisilm oma autosse, sellel kivil on võime kaitsta sinu autot ja tema juhti negatiivsete liiklusmõjude ja avariide eest. Selleks aseta tiigrisilm autos kindlasse kohta, et kivi ringi ei liiguks ega ise oma liikumisega ohtlikku olukorda ei tekitaks. Näiteks põimi kivi hõbetraadiga ja aseta armatuurile, kui muud varianti ei leia, siis võid kivi ka auto armatuurile liimida või teha tiigrisilma pärlitest pisikene kee ning riputada see tahavaatepeegli külge.
Meeles tuleb pidada seda, et kee peab olema nii lühike/pikk, et pidurdades ei puudutaks see auto esiklaasi, ohutus eelkõige!
Akvamariin Foto: Gemstone Buzz
Akvamariin
Foto: Gemstone Buzz

Plaanid puhkust?  Võta akvamariin

Puhkusele minnes soovitatakse kaasa võtta kas akvamariin või  kuukivi, need kristallid kaitsevad sind just reisi ajal.

Kristallide valik

Nagu varasemalt olen siin kirjutanud, siis erinevaid kristalle saab erinevatest esoteerikakauplustest, minu üheks lemmikuks on siiani olnud Väike Ingel. Kristallide ja kivide valimisel aitab sind kõige enam just sinu sisemine vaist.  Sa tunned ära just selle õige kivi, kui sa seda puudutad või käes hoiad, enne kivi soetamist hoia seda mõnda aega käes ja lase oma tunnetel end juhtida. Kas tunned sooja või kõditavat tunnet või tahad kivi kohe käest ära panna, usalda ennast. Kui tunned, et see kivi peab sinuga kaasa tulema, siis nii see ongi ja kivi on valinud sinu, sest sinu ja kivi energiad ühtivad ja te sobite.
Enne kristallide kasutamist tuleb kristallid ja kivid puhastada ja laadida energiat täis vastavalt kivi eripärale. Kui kahtled, kuidas neid puhastada ja laadida, siis küsi julgelt kaupluse müüjalt. Seega ära unusta oma kive ja kristalle regulaarselt puhastada ja laadida, nii hoiad sa oma kristallide energiad puhtana ja nad saavad sinuga paremini koostööd teha.
Allikas: “Atlantis: Myth or Reality“, “Crystal Bible”
- See more at: http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/kristalliteraapia-koduses-miljoos/#sthash.Fnpvo22l.dpuf



Vanad legendid räägivad kadunud linnast, Atlantisest, räägivad seda, et linnas oli eriline tervendamise tempel, mille lagi oli üleni kaetud poolvääriskividega. Kui valgus langes ülalt läbi erinevate kristallide, siis ravis see erinevaid vaimseid kui ka füüsilisi hädasid. Märkimata ei saa jätta ka seda, et ka Vanas Egiptuses olid templites spetsiaalsed ruumid, kus raviti haigeid just kristallide tervendavate omaduste abil. Vähem oluline ei ole ka see fakt, et Egiptuse vaaraod kandsid alati oma peaehtel poolvääriskivi – malahhiiti, kivi, mis toob oma kandjale tarkust.
Unustada ei tohi ka seda, et kristallid on tekkinud samaaegselt koos Maaga ja on muutunud koos planeedi muutumistega. Nad on justkui maakera DNA, miniatuursed laohooned, mis sisaldavad miljonite aastate taguseid väljavõtteid maakera arengust ja kannavad endas kustumatut mälestust Maad kujundanud võimsatest jõududest.
Osad kristallid on tekkinud tänu Maa tugevale rõhule, teised seevastu on kasvanud sügaval maa-alustes kambrites; osad on tekkinud tilkekividena – stalaktiitide ja stalagmiitidena ja teised on ladestunud kihtidena – kõik need tegurid on omakorda mõjutanud erinevate kristallide omadusi ja nende mõju. Sõltumata kristallide kujust, võib see neelata, talletada, fokusseerida ja kiirata energiat, seda just elektromagnetlainete alas.

Kristallide harmoonia

Erinevad kristallid mõjuvad erinevalt, osad leevendavad stressi, teised eemaldavad emotsionaalseid ummistusi, kolmandad tasakaalustavad nii inimest ennast kui ka tema kodust miljööd. Märkimata ei saa jätta ka seda, et nad suurepärasteks abilisteks ka siis, kui soovid oma ellu tuua jõukust või armastust.
- See more at: http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/kristalliteraapia-koduses-miljoos/#sthash.j5AGCQsz.dpuf
Vanad legendid räägivad kadunud linnast, Atlantisest, räägivad seda, et linnas oli eriline tervendamise tempel, mille lagi oli üleni kaetud poolvääriskividega. Kui valgus langes ülalt läbi erinevate kristallide, siis ravis see erinevaid vaimseid kui ka füüsilisi hädasid. Märkimata ei saa jätta ka seda, et ka Vanas Egiptuses olid templites spetsiaalsed ruumid, kus raviti haigeid just kristallide tervendavate omaduste abil. Vähem oluline ei ole ka see fakt, et Egiptuse vaaraod kandsid alati oma peaehtel poolvääriskivi – malahhiiti, kivi, mis toob oma kandjale tarkust.
Unustada ei tohi ka seda, et kristallid on tekkinud samaaegselt koos Maaga ja on muutunud koos planeedi muutumistega. Nad on justkui maakera DNA, miniatuursed laohooned, mis sisaldavad miljonite aastate taguseid väljavõtteid maakera arengust ja kannavad endas kustumatut mälestust Maad kujundanud võimsatest jõududest.
Osad kristallid on tekkinud tänu Maa tugevale rõhule, teised seevastu on kasvanud sügaval maa-alustes kambrites; osad on tekkinud tilkekividena – stalaktiitide ja stalagmiitidena ja teised on ladestunud kihtidena – kõik need tegurid on omakorda mõjutanud erinevate kristallide omadusi ja nende mõju. Sõltumata kristallide kujust, võib see neelata, talletada, fokusseerida ja kiirata energiat, seda just elektromagnetlainete alas.

Kristallide harmoonia

Erinevad kristallid mõjuvad erinevalt, osad leevendavad stressi, teised eemaldavad emotsionaalseid ummistusi, kolmandad tasakaalustavad nii inimest ennast kui ka tema kodust miljööd. Märkimata ei saa jätta ka seda, et nad suurepärasteks abilisteks ka siis, kui soovid oma ellu tuua jõukust või armastust.
- See more at: http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/kristalliteraapia-koduses-miljoos/#sthash.j5AGCQsz.dpuf
Vanad legendid räägivad kadunud linnast, Atlantisest, räägivad seda, et linnas oli eriline tervendamise tempel, mille lagi oli üleni kaetud poolvääriskividega. Kui valgus langes ülalt läbi erinevate kristallide, siis ravis see erinevaid vaimseid kui ka füüsilisi hädasid. Märkimata ei saa jätta ka seda, et ka Vanas Egiptuses olid templites spetsiaalsed ruumid, kus raviti haigeid just kristallide tervendavate omaduste abil. Vähem oluline ei ole ka see fakt, et Egiptuse vaaraod kandsid alati oma peaehtel poolvääriskivi – malahhiiti, kivi, mis toob oma kandjale tarkust.
Unustada ei tohi ka seda, et kristallid on tekkinud samaaegselt koos Maaga ja on muutunud koos planeedi muutumistega. Nad on justkui maakera DNA, miniatuursed laohooned, mis sisaldavad miljonite aastate taguseid väljavõtteid maakera arengust ja kannavad endas kustumatut mälestust Maad kujundanud võimsatest jõududest.
Osad kristallid on tekkinud tänu Maa tugevale rõhule, teised seevastu on kasvanud sügaval maa-alustes kambrites; osad on tekkinud tilkekividena – stalaktiitide ja stalagmiitidena ja teised on ladestunud kihtidena – kõik need tegurid on omakorda mõjutanud erinevate kristallide omadusi ja nende mõju. Sõltumata kristallide kujust, võib see neelata, talletada, fokusseerida ja kiirata energiat, seda just elektromagnetlainete alas.

Kristallide harmoonia

Erinevad kristallid mõjuvad erinevalt, osad leevendavad stressi, teised eemaldavad emotsionaalseid ummistusi, kolmandad tasakaalustavad nii inimest ennast kui ka tema kodust miljööd. Märkimata ei saa jätta ka seda, et nad suurepärasteks abilisteks ka siis, kui soovid oma ellu tuua jõukust või armastust.
Labradoriit Foto: Gemstone Buzz
Labradoriit
Foto: Gemstone Buzz
Oleme varem rääkinud sellest, kuidas oma kodu hoida energeetiliselt puhas, aga selleks saab kasutada suurepäraselt ka kristalle, et puhastada oma kodu negatiivsest energiast. Ei tohi unustada sellist pisiasja, et meie ümber on palju nähtamatut negatiivset energiat, mida kiirgavad kodus telekas, arvuti(d), telefonid ja muu tänapäeva tehnoloogia. Ka võib negatiivset energiat siseneda Maa elektromagnetilisest väljast. Kõik see mõjub meile, mis tekitab väsimust ja muudab kergelt ärrituvaks ning viib kodust rahu ja harmoonia. Selleks, et oma kodu, keskkonda puhastada ja harmoonilisemaks muuta, tulevad appi just poolvääriskivid – ja enamik neist on taskukohased soetada.
Siinkohal annan mõned näpunäited, kuidas kasutada kristallide positiivset energiat nii, et sinu kodu, töökoht ja sind ümbritsev keskkond oleks sulle ja sinu perele parem, tervislikum, harmoonilisem ja ka tasakaalustatum. Selleks ei ole vaja üldse palju, ainult soetada mõned kristallid/kivid ja paigutada need õigesse kohta ja ruumi ning üsna pea hakkad tundma energiate muutumist paremuse poole.
Sammal-ahhaat Foto: Souls to Shine
Sammal-ahhaat
Foto: Souls to Shine

Ahhaat taltsutab köögis tuleenergiat

Usu või mitte, aga suurepärane kivi kööki on just roheline sammalahhaat, sest sellel on võima tasakaalustada tule energiat. Kuna köögis on liikvel palju tule- kui ka elektrienergiat, siis aitab just ahhaat vältida võimalikke õnnetusi, mis koduses köögis perele pliidi ees toimetamise käigus juhtuda võivad. Samuti vähendab ahhaat stressi ning aitab luua rahuliku meeleolu.
Parimaks kohaks sammalahhaadile oleks just pliidi vahetu lähedus.  Võimalusel riputa ahhaat pliidi kõrvale või tema kohale seinale, lisaks sellele, et kivi taltsutab tule ja elektrienergiat, on seda seal ka äärmiselt ilus vaadata. Loomulikult vajab kivi vähemalt kord nädalas puhastamist sooja vee ja loodusliku (käsitöö) seebiga, võimalusel pese käte vahel või äärmisel juhul kasuta pehmet lappi. Ära kasuta kunagi ahhaati pestes muid kodukeemia vahendeid!
Hematiit raudroos Foto: Didier Descouens
Hematiit raudroos
Foto: Didier Descouens

Hematiit magamistoas annab kosutava une

Hematiiti soovitakse panna magamistuppa seetõttu, et sellel on rahustav mõju ja seega kivi toob magamistuppa rahu. Kuna magamistuba on (peaks olema) sinu kodu kõige rahulikum pelgupaik, kus saad puhata ning uueks päevaks energiat ammutada. Seega sobib magamistuppa just rahustav metalse läikega hõbedane hematiit. Sellel kivil on omadus aidata saavutada sügavat ja kosutavat und, kivi kaitseb magamise ajal sinu hinge ning rahustab vaimu. Hematiit neelab negatiivsust ja on suurepäraseks raviks ärevuse ja unetuse korral. Aseta kivi oma voodi kõrvale öökapile või pane unetuse korral padja alla, nii pääseb kivi energia kõige paremini mõjule.
Kui aga soovid magamistuppa tuua kirge, sensuaalsust ja erootikat, siis aseta voodisse, selle ümber või kanna ehteid sellistest kristallidest nagu karneool, granaat, punane tiigrisilm aka härjasilm. Kui aga soov tõsta seksuaalset energiat ja vastupidavust, kasuta karneooli, verekivi, rubiini, granaati või roosat turmaliini. Karneool stimuleerib ka seksuaalsust, punane jaspis seevastu pikendab seksuaalset naudingut. Libiido puudumisel kasuta fluoriiti või granaati.

Lepidoliit elutoas neutraliseerib kodumasinatest tuleneva negatiivse energia

Lepidoliit  Foto: Timber Tones
Lepidoliit
Foto: Timber Tones
See kaunis lavendlikarva või roosakas kivi rahustab ja stabiliseerib ärritunud närvisüsteemi, vähendab stressi ja kiirgab positiivset energiat. Sellel kivil on võime neutraliseerida telekast ja arvutist tulevat negatiivset kiirgust ja tänu sellele tunned end vähem väsinuna, oled rahulikum ja suudad märgatavalt paremini keskenduda.
- See more at: http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/kristalliteraapia-koduses-miljoos/#sthash.j5AGCQsz.dpuf
Vanad legendid räägivad kadunud linnast, Atlantisest, räägivad seda, et linnas oli eriline tervendamise tempel, mille lagi oli üleni kaetud poolvääriskividega. Kui valgus langes ülalt läbi erinevate kristallide, siis ravis see erinevaid vaimseid kui ka füüsilisi hädasid. Märkimata ei saa jätta ka seda, et ka Vanas Egiptuses olid templites spetsiaalsed ruumid, kus raviti haigeid just kristallide tervendavate omaduste abil. Vähem oluline ei ole ka see fakt, et Egiptuse vaaraod kandsid alati oma peaehtel poolvääriskivi – malahhiiti, kivi, mis toob oma kandjale tarkust.
Unustada ei tohi ka seda, et kristallid on tekkinud samaaegselt koos Maaga ja on muutunud koos planeedi muutumistega. Nad on justkui maakera DNA, miniatuursed laohooned, mis sisaldavad miljonite aastate taguseid väljavõtteid maakera arengust ja kannavad endas kustumatut mälestust Maad kujundanud võimsatest jõududest.
Osad kristallid on tekkinud tänu Maa tugevale rõhule, teised seevastu on kasvanud sügaval maa-alustes kambrites; osad on tekkinud tilkekividena – stalaktiitide ja stalagmiitidena ja teised on ladestunud kihtidena – kõik need tegurid on omakorda mõjutanud erinevate kristallide omadusi ja nende mõju. Sõltumata kristallide kujust, võib see neelata, talletada, fokusseerida ja kiirata energiat, seda just elektromagnetlainete alas.

Kristallide harmoonia

Erinevad kristallid mõjuvad erinevalt, osad leevendavad stressi, teised eemaldavad emotsionaalseid ummistusi, kolmandad tasakaalustavad nii inimest ennast kui ka tema kodust miljööd. Märkimata ei saa jätta ka seda, et nad suurepärasteks abilisteks ka siis, kui soovid oma ellu tuua jõukust või armastust.
Labradoriit Foto: Gemstone Buzz
Labradoriit
Foto: Gemstone Buzz
Oleme varem rääkinud sellest, kuidas oma kodu hoida energeetiliselt puhas, aga selleks saab kasutada suurepäraselt ka kristalle, et puhastada oma kodu negatiivsest energiast. Ei tohi unustada sellist pisiasja, et meie ümber on palju nähtamatut negatiivset energiat, mida kiirgavad kodus telekas, arvuti(d), telefonid ja muu tänapäeva tehnoloogia. Ka võib negatiivset energiat siseneda Maa elektromagnetilisest väljast. Kõik see mõjub meile, mis tekitab väsimust ja muudab kergelt ärrituvaks ning viib kodust rahu ja harmoonia. Selleks, et oma kodu, keskkonda puhastada ja harmoonilisemaks muuta, tulevad appi just poolvääriskivid – ja enamik neist on taskukohased soetada.
Siinkohal annan mõned näpunäited, kuidas kasutada kristallide positiivset energiat nii, et sinu kodu, töökoht ja sind ümbritsev keskkond oleks sulle ja sinu perele parem, tervislikum, harmoonilisem ja ka tasakaalustatum. Selleks ei ole vaja üldse palju, ainult soetada mõned kristallid/kivid ja paigutada need õigesse kohta ja ruumi ning üsna pea hakkad tundma energiate muutumist paremuse poole.
Sammal-ahhaat Foto: Souls to Shine
Sammal-ahhaat
Foto: Souls to Shine

Ahhaat taltsutab köögis tuleenergiat

Usu või mitte, aga suurepärane kivi kööki on just roheline sammalahhaat, sest sellel on võima tasakaalustada tule energiat. Kuna köögis on liikvel palju tule- kui ka elektrienergiat, siis aitab just ahhaat vältida võimalikke õnnetusi, mis koduses köögis perele pliidi ees toimetamise käigus juhtuda võivad. Samuti vähendab ahhaat stressi ning aitab luua rahuliku meeleolu.
Parimaks kohaks sammalahhaadile oleks just pliidi vahetu lähedus.  Võimalusel riputa ahhaat pliidi kõrvale või tema kohale seinale, lisaks sellele, et kivi taltsutab tule ja elektrienergiat, on seda seal ka äärmiselt ilus vaadata. Loomulikult vajab kivi vähemalt kord nädalas puhastamist sooja vee ja loodusliku (käsitöö) seebiga, võimalusel pese käte vahel või äärmisel juhul kasuta pehmet lappi. Ära kasuta kunagi ahhaati pestes muid kodukeemia vahendeid!
Hematiit raudroos Foto: Didier Descouens
Hematiit raudroos
Foto: Didier Descouens

Hematiit magamistoas annab kosutava une

Hematiiti soovitakse panna magamistuppa seetõttu, et sellel on rahustav mõju ja seega kivi toob magamistuppa rahu. Kuna magamistuba on (peaks olema) sinu kodu kõige rahulikum pelgupaik, kus saad puhata ning uueks päevaks energiat ammutada. Seega sobib magamistuppa just rahustav metalse läikega hõbedane hematiit. Sellel kivil on omadus aidata saavutada sügavat ja kosutavat und, kivi kaitseb magamise ajal sinu hinge ning rahustab vaimu. Hematiit neelab negatiivsust ja on suurepäraseks raviks ärevuse ja unetuse korral. Aseta kivi oma voodi kõrvale öökapile või pane unetuse korral padja alla, nii pääseb kivi energia kõige paremini mõjule.
Kui aga soovid magamistuppa tuua kirge, sensuaalsust ja erootikat, siis aseta voodisse, selle ümber või kanna ehteid sellistest kristallidest nagu karneool, granaat, punane tiigrisilm aka härjasilm. Kui aga soov tõsta seksuaalset energiat ja vastupidavust, kasuta karneooli, verekivi, rubiini, granaati või roosat turmaliini. Karneool stimuleerib ka seksuaalsust, punane jaspis seevastu pikendab seksuaalset naudingut. Libiido puudumisel kasuta fluoriiti või granaati.

Lepidoliit elutoas neutraliseerib kodumasinatest tuleneva negatiivse energia

Lepidoliit  Foto: Timber Tones
Lepidoliit
Foto: Timber Tones
See kaunis lavendlikarva või roosakas kivi rahustab ja stabiliseerib ärritunud närvisüsteemi, vähendab stressi ja kiirgab positiivset energiat. Sellel kivil on võime neutraliseerida telekast ja arvutist tulevat negatiivset kiirgust ja tänu sellele tunned end vähem väsinuna, oled rahulikum ja suudad märgatavalt paremini keskenduda.
- See more at: http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/kristalliteraapia-koduses-miljoos/#sthash.j5AGCQsz.dpuf