Thursday, March 5, 2009

tuulepargi vastu

Kui sa ei taha öelda "jah" hiigelsuurele tuulepargile, siis ütle kindlasti "ei" näiteks aadressil http://www.petitiononline.com/EITAHA/petition.html

Ära jäta seda võimalust kasutamata, sest kui sa pole "ei" öelnud, võib juhtuda, et vastuseisjate vähesuse tõttu hakatakse ikkagi tuuleparki rajama. Ja kui nad juba kopa maasse löövad, siis on hilja kisa tõsta. Üles pandud tuulikuid ei hakka enam keegi lõhkuma.


Kuiva teooriat on olnud liialt palju, mille lugemine väsib silmi ja pärast kümmet minutit jätad asja pooleli http://www.voitlustuuleveskitega.blogspot.com/
Kui keegi viitsib, siis lugegu kindlasti kõik läbi.

Aga siia panen oma vastuargumendid
1) Mis saab nendest rändlindudest, kelle rännutee kulgeb üle tuuleparkide? Nad hukkuvad? Tõenäolislet küll. Ja mis tagajärjed on sellega seoses meie looduses. Juba samal aastal saame kindlasti ropult raha raisata, et sääseparv silmi peast välja ei sööks (aga Offi tegemisel on kasutatud energiat ja saastatud keskkonda). Igal juhul läheb loodus tasakaalust välja.
2) Mis saab meie kaladest? Võib-olla nad ei hukku, kuid usun, et meie juurest ära tahavad nad kindlasti ujuda. Kui kalad kaovad, siis jääb meie toidulaud kitsamaks. Ja kas kalad pole mitte ühed merevee puhastajatest?
3) Kui palju energiat kulutatakse tuulikute meisterdamiseks ja püstitamiseks? Kas see tasub ennast ühe tuuliku eluea jooksul üldse ära? Millised suitsupahvakud ja küttekogused kuluvad ära üksnes tuulikute metalli sulatamiseks ja vormidesse valamiseks ning detailide kokku keevitamiseks (ja transportimiseks)? Ja milline kogus naftat kulub meremasinate töötamisel tuulikute vundamentide kaevamiseks, valamiseks, tuuliku detailide liigutamiseks?
4) Ja kuidas mõjutab tuulikute vibreerimine meie (kohalike) tervist?

Need on minu jaoks piisavad tõendamata argumenid, et tuulepargi rajamisele vastu seista. Kuniks ma pole saanud piisavalt ammendavaid ja veenvaid vastuseid, mina "jah" ei ütle.

No comments:

Post a Comment