Wednesday, January 28, 2015

Külgetõmbeseadus - The Secret

Vaatasin juutuubist dokumentaalfilmi The Secret, mis räägib külgetõmbeseadusest ja muidugi tekkis tahtmine seda filmi ka sõpradega jagada. Kahjuks pole kõik inglise keelega eriti hästi sõbruneda jõudnud, nii et tegin filmi kohta väikese eestikeelse kokkuvõtte. Kuna see võttis natuke rohkem aega, kui niisama video vaatamine, siis otsustasin, et oma vaeva ei pea vaka all hoidma. Nii et siin ta siis on!

KÜLGETÕMBESEADUS – Kokkuvõte filmist The Secret

Kõik, mis teie ellu tuleb, olete ise endale ellu meelitanud. Olete seda enda mõtete visualiseerimisega endale ligi tõmmanud. Mida iganes te oma peas mõtlete, tõmbate endale ligi.

Arvate, et väike protsent rikkaid inimesi siin ilmas on juhuse tõttu rikkad? Te eksite. Nad on seda omale mõtetega ligi tõmmanud.

Mõelge, et olete magnet ja tõmbate kõike endale ligi. Mõelge, mida olete omale oma mõtetega seni ligi tõmmanud. Ja nüüd mõelge, mida soovite enale ligi tõmmata. Las need mõtted olla väga selged.

Külgetõmbeseadust iseloomustavad kolm sõna – Mõtted Saavad Asjadeks.

Mõtetel on energia ja nad saadavad välja magneetilisi signaale, mis joonistavad paralleeli sinuni tagasi. See toimib ALATI ja IGAÜHEGA.

Paljude inimeste probleem on selles, et nad mõtlevad alati sellele, mida nad EI TAHA ja siis imestavad, et ikka ja jälle leiavad end nad sellest olukorrast, mida nad pole omale tahtnud. Näiteks mõtled, et sa ei taha pidevalt postkastist arveid leida, aga iga kord, kui postkasti juurde lähed, leiad sealt mingi arve. Ja see muudkui kordub ja kordub ja kordub... Külgetõmbeseadust ei huvita, kas tõstad esile häid või halbu mõtteid. Näiteks oled tööl ja ülesanded muudkui kuhjuvad. Vaadates oma kasvavate kohustuste nimekirja tekib ahastus, et miks nad muudkui kuhjuvad. Sa ju ei taha, et kohustusi juurde tuleb. Aga signaal, mis sa selliste mõtetega välja saadad, tõmbab sulle aina kohustusi juurde. Tunned end aja möödudes aina halvemini, sest sa ju ei taha kõike seda, ent sellegipoolest läheb olukord ainult hullemaks.
Mõtle parem sellele, mida sa VÄGA TAHAD. Näiteks soovid sa, et ülesannete kuhi väheneks. Soovid, et ülesanded saavad täidetud kiiresti ja lihtsa vaevaga. Soovid teha oma tööd naudinguga.
Keskendu oma heale soovile! Pühenda sellele kogu oma tähelepanu! Külgetõmbeseadus annab sulle alati selle, mida sa soovid. Iga kord!
Külgetõmbeseadus ei tee vahet sellel, mida sa TAHAD või mida sa EI TAHA. Ta tõmbab alati ligi vaid seda, millele sa MÕTLED.
Külgetõmbeseadus töötab ALATI. Külgetõmbeseadusel pole vahet, kas sa usud sellesse või mitte. Iga kord, kui mõtled mõne mõtte, hakkab kohe külgetõmbeseadus asja kallal tööle.

Näiteks kui kaebad selle üle, et mõni asi on väga halb, võib see sama halb asi hetkega veel hullemaks muutuda.
Pea meeles, et heal mõttel on palju suurem jõud, kui halval mõttel.

Sinu elu on kui kunstiteos ja sa ise oled selle autor. Nii et mõtle häid mõtteid. Vali hoolikalt, millest mõelda ja tee seda kõike naudinguga.
Külgetõmbeseadus on nagu kõik muud universumi seadused. Näiteks gravitatsioon – usud sa siis sellesse või mitte, aga katuselt alla kukkudes lajatad sa ikkagi vastu maad.

Kõik, mis su elus ja su ümber praegu on (kaasa arvatud need asjad, mille üle sa kurdad), oled endale ise ligi tõmmanud. Kindlasti võib sul tekkida tahtmine vastu vaielda, et näiteks ei tahtnud sa ju autoavariisse sattuda või ei soovinud sa kohtuda üleoleva kliendiga või ei soovinud, et keegi sulle rusikaga näkku lööb vms. Tegelikkus tähendab aga seda, et kõik, mis sinuga juhtub, oled endale ise ligi tõmmanud. Võibolla on see tulnud kaasa eelmisest elust või on see mõni teiselt inimeselt kuuldud mõte, mille oled oma mõtetest jõudnud läbi lasta.

Kindlasti tekib sul nüüd mõte, et oh, kui palju pean ma oma mõtete mõtlemisega vaeva nägema, aga tea, et tegelikult on asi palju lõbusam. Parem hakka tunnetama oma tundeid, mis tekivad mõtete tagajärjel. Mida rohkem mõtled positiivseid mõteid ja tunned selle tagajärjel häid tundeid, seda rohkem hakkab sul tekkima positiivseid mõtteid ja häid tundeid.
Kui sul pole millestki heast ühtegi mõtet, siis mõtle kasvõi sellele, et sul on hea tunne ja sul hakkabki tekkima hea tunne. Sealt hakkab asi juba ise positiivsuse poole edasi liikuma.
Positiivsete mõtetega ja tunnetega lood enale paremat tulevikku!

Võid hakata kohe mõtlema, et sul on hea tervis, et sul on hea sissetulek ja et sul on elus palju armastust. Sul on alati võimalik heastada minevikus tekkinud halbu mõtteid!!! Alusta sellest, et tunned ennast hästi. Sa tõmbad endale sellega ligi inimesi, asju ja situatsioone, mis panevad sind veelgi paremini tundma.
Kui tunned, et halvad mõtted hakkavad jälle tekkima, siis mõtle kohe millelegi heale (näiteks oma kallimale, maitsvatele maasikatele, armsale lemmikloomale, päikespaistele, kaminasoojusele...) või tee mõni väike head tunnet tekitav tegu (näiteks pane mängima oma lemmiklaul, laula ise mõni ilus laul, loe luuletust või anekdooti, vaata ilusaid pilte...)
Hea tunde tekkimine on sellega kindlasti garanteeritud!


Nüüd siis asja tuuma juurde – Kuidas töötab The Secret (e.k saladus)

Kuidas täita oma salasoove ja unistusi? Kujuta ette, et sul on lamp, mille seest tuleb välja džinn ja teatab, et täidab su soovi! Või ütled oma soovi edasi Jumalale või mõnele kaitseinglile. Tegelikult pole vahet, kellele sa oma soovi edastad. Loomulikult võib sul oll soove väga palju.

Soovi esitamise kolm sammu:

1. Esimene samm on KÜSIMINE. Anna universumile teada, mida sa soovid. Universum saab su soovi kindlasti kätte ja vastab sellele. Veel parem, kui kirjutad oma soovi paberile üles. Kirjuta see üles kindlas oleviku vormis. Näiteks pole mõtet kirjutada: “Ma sooviksin saada uut jalgratast!” vaid kirjuta nii: “Ma soovin omale uut jalgratast!”. Või näiteks: “Ma tahaksin saada terveks!” asemel kirjuta: “Ma tahan saada terveks!”

2. Teine samm on USKUMINE. Tekita endas tunne, nagu see asi, mda soovisid, oleks sul juba olemas. Universum hakkab asju ümber korraldama, nii et sinu soov saab hakata täituma. Sul pole vaja teada, kuidas universum asju ümber korraldama hakkab. Piisab vaid teadmisest, et see kindlasti juhtubki nii. Peaasi, et sul ei hakkaks tekkima kahtlusi soovi täitumises, sest see võib tekitada pettumust, mis loob aluse negatiivsetele tunnetele. Nii et kui soovisid uut jalgratast ja avastad, et see on poest otsa saanud, siis ei ole vaja hakata kahtlema. Järelikult on universumil hoopis teine viis, kuidas see jalgratas sinu ellu juhatada. Usu, su soov täitub sellegipoolest, mis sest et sa kujutasid seda teekonda täitumiseni teisiti ette. Kui sul ongi kasvõi korraks tekkinud negatiivne tunne, siis märka seda ja asenda see uuesti oma sooviga. Usu oma soovi täitumisse!!!

3. Kolmas samm on SAAMINE. Kujuta ette, justkui su soov on juba täitunud. Tunneta neid tundeid, mida sa tunneksid siis, kui sul on see uus jalgratas juba olemas. Millise naudinguga teed oma esimest sõitu. Kujuta ette, kuhu sa sellega sõidad ja kuidas tuul vihiseb su kõrvadest mööda. Või kujuta ette, mida tunned, kui su tervis on täiesti korras. Millise hea enesetundega sa kõnnid mööda teed. Milline särav naeratus sul hea enesetunde tõttu näole ilmub jne jne jne.
Tähtis on tunda neis ettekujutlustes end alati hästi, sest see tõstab energia õigele sagedusele ja su soov saab hakata täituma. Sa võid teha ka reaalseid tegusi selleks, et tunda seda head tunnet. Näiteks võid käia poes ratast vaatamas ja katsumas. Või kui soovid omale uut autot, siis mine esindusse ja tee oma lemmikautoga proovisõit, et saada kätte see mõnus tunne, nagu see oleks juba sinu oma. Ja jäta see tunne kindlasti meelde!

Universumile meeldib OLEMINE, mitte kahtlused, hilinemised, kõhklused, muud variandid. Kui impulss ja eeldused on olemas ning tekib võimalus oma soov täita, siis hakka KOHE tegustema!

Sa oled võimeline kõike endale ligi meelitama. Olgu see siis raha, mõni inimene, raamat vms.

Veel üks näide, mille alusel võid usaldada universumi võimet sinu soovi täitmiseks.
Sa sõidad pimedal ajal ühest linnast teise ja sinu autotulede valgusvihus on nähtavust maksimaalselt 200-300 meetrit. Samas sa usaldad kõike seda, mis jääb sellest alast kaugemale ja jõuad ilusti ja ootuspäraselt sihtpunkti. Nii toimib ka universum. Sa ei pruugi näha, kuidas ta su soovi täitma hakkab. Peaasi, et sa teda usaldad. Ja sa jõuadki sihtpunkti!!!

Paljud on küsinud, et kui kaua võtab aega soovi täitumine. Näiteks millal saan omale selle uue auto, millal leian omale kallima, millal saan terveks jne jne. Sellele pole kindlat vastust. Me ei tea, kas see juhtub 30 minutiga või nädalaga või aastaga... Siin pole kindlat reeglit, aga kindel on see, et soov täitub palju kiiremini, kui sa kõik need kolm sammu läbi teed.

Paljudel on mure, et nende olukord on selline, mis ei võimalda ühte või teist või kolmandat. Aga tea, et see olukord on sinu hetke reaalsus, millest on järgmiseks hetkeks saanud juba minevik. Sul on võimalus muuta järgmise hetke reaalsust. Ei ole mõtet end välja vabandada lausega: “Ma lihtsalt olen selline, nagu ma olen.” Ei ole. Sa oled sel hetkel küll selline, kuid järgmisel hetkel on see juba minevik ja sul on võimalus olla uuel hetkel hoopis teistsugune. Ära vabanda end välja viletsa töökohaga, viletsa kontoseisuga, viletsa tervisega, viletsate oskustega, viletsa välimusega jne jne jne. See kõik võib muutuda! Sa võid vahetada töökohta, sul on võimalus kasvatada kontoseisu, su tervis võib paraneda, sa võid õppida midagi uut, sa võid muuta oma arvamust enda välimusest. Kui sa ise usud oma heasse välimusse ja armastad iseennast, siis tõmbad sa sellega ligi armastust ja imetlust.

Elu paremaks muutmiseks on olemas kolm võimalust:
1. TÄNULIKKUS. See tõstab sinu energiataset. Selle asemel, et keskenduda halbadele asjadele oma elus, ole parem tänulik kõige hea üle, mis sul on. Olgu see hea nii väike kui tahes. Pane kõik need head asjad kirja, mille üle sa tänulik oled. Ja kui juhtud olema oma kallimaga tülis, siis keksendu tema headele omadustele. Pane jällegi kirja kõik asjad, mille üle sa tema pärast tänulik oled. Ühel hetkel avastad, et tüli on vaibunud ja kallim andestab sulle ning te olete jälle õnnelikud.

Lee Brower räägib oma kogemusest ühe väikese kiviga. Nimelt leidis ta ühe väikese kivikese ja otsutas seda taskus kaasas kanda. Seadis eesmärgiks, et iga kord kui ta käe tasku paneb ja kivi puudutab, mõtleb ta vähemalt ühele asjale, mille üle ta tänulik on. Igal hommikul paneb ta omale kivi taskusse ja õhtul võtab kivi jälle taskust välja (see teeb vähemalt kaks puudutust päeva jooksul).
Ükskord nägi üks mees, et tal kukkus see kivi taskust välja ja hakkas uurima, mis see on. Lee ütles talle siis, et see on tänulikkuse kivi. Kaks nädalat hiljem saatis see mees Lee'le e-kirja, kus kurtis, et tema pojal on surmav viirus. Ta soovis, et Lee saadaks talle kolm tänulikkuse kivi. Lee seletas ära, et tegemist on täiesti tavalise kiviga, mille ta tänavalt leidis ja ta ise andis sellele kivile tänulikkuse nimetuse. Lee otsis siiski sellele mehele kolm erilisemat kivikest ja saatis postiga teele. 4-5 kuud hiljem sai ta uue e-kirja. Mees rääkis, et ta pojal hakkas palju parem ja et ta on ka teistele pakkunud väikese summa eest tänulikkuse kive, et nendele õnne tuua. Saadud tulu annetas aga heategevusele.

2. ETTEKUJUTLUS ehk VISUALISEERIMINE.
Ettekujutlus on üks võimsamaid vahendeid soovide täitumiseks. Selle tegevuse võimsuse jaoks pole olemas piisavalt häid sõnu, et seda kirjeldada, kuid kui suudad endale kõike väga ehedalt visualiseerida, siis need ettekujutlused võivadki saada teoks.
80-ndatel aastate olümpiaaegu tehti osade vene sportlastega katse, kus neil kästi ette kujutada, kuidas nad trenni teevad. Ja üllataval kombel selgus, et selle aja sees hakkasid need lihased tööle, mis oleks hakanud ka reaalselt füüsilise pingutuse korral. Kõik, mis on su mõtetes, on ka sinu kehas.
Alati, kui sa omale midagi mõtetes visualiseerid, tee seda nii, et jõuad oma ettekujutlustega täiesti lõpuni.
Sellest ei piisa, kui sa lihtsalt unistad, et ühel ilusal päeval on näiteks see auto minu oma. Või et sisendad endale, et kunagi saan selle auto lõpuks omale. Tegelikult on sul vaja tekitada endas selline tunne, justkui see auto juba ongi sinu oma. Kõigepealt vaata hoolega oma käsi. Vaata, kuidas veresooned nahast läbi kumavad, vaata küünesi, vaata naha mustrit. Tunneta oma käsi. Nüüd sulge silmad ja kujuta ette, kuidas su sõrmed hoiavad kinni su unistuste auto roolist. Tunneta, kuidas sa kiirendad ja käike vahetad. Tunneta mooroti mürinat ja lõhna. Naudi seda tegevust kogu hingest!

Inimestel, kellel on õnnelik elu, on juba pikemat aega sees harjumus ette kujutada ilusat elu. Nad kasutavad külgetõmbeseadust KOGU AEG, mitte kui üksikut üritust.

Otsusta ära, mida sa tahad.
Usu, et sa saad selle!
Usu, et sa väärid seda!
Usu, et see on võimalik!
Visualiseeri iga päev mõned minutid, nagu sul oleks see asi juba olemas!
Keskendu ka sellele, mille üle saad juba praegu tänulik olla!
Naudi seda protsessi!
Anna oma soov üle universumile, sest vaid tema teab, kuidas su soov täide viia!

Ükskõik, mida on inimmõistus võimeline välja mõtlema, on seda võimalik ka saavutada.
Kui sulle tekib ootamatult mõni inspireeriv mõte, kuidas oma soovile lähemale jõuda, siis hakka kohe selle mõtte järgi tegutsema. See mõte on signaal universumilt!

RAHA.
Kui tunned, et sul on vaja rohkem raha, kui sul praegu on, siis hakka ette kujutama, et sul ongi rohkem raha. Ära lase end segada teadmisest, et pangakontol on vilets seis, palk on väike ja laenumakse tähtaeg läheneb. Unusta need väikesed miinused! Kui sa neid kogu aeg meeles hoiad ja veel hullem, kui sa alatasa kellelegi sellest kaebled, siis ei hakkagi sul kunagi raha rohkem tulema, sest sinu mõtted tõmbavad ligi just seda, mida sa oma mõtetes tegelikult ei soovi.
Mõtle parem heale varalisele seisule, mõtle küllusele ja sul hakkab järjest paremini minema.

SUHTED.
Sa soovid leida omale kallimat, kuid pead hakkama alustama muutustest iseendas. Õpi ennast armastama! Õpi nautima iseenda seltskonda! Siis saavad ka teised sinu seltskonda nautida. Kui sul pole üldse mingit armastust enda vastu, siis hakka seda looma. Leia kasvõi midagi vähetähtsat oma välimuses, mis sulle väga meeldib. Olgu see siis kasvõi sinu silmavärv või varvaste kuju. Vaata ja imetle neid omadusi. Järgmise harjutusena hakka endale iga kord, kui peeglisse vaatad, midagi ilusat ütlema. Näiteks kasvõi seda, et küll ma näen täna puhanud välja. Või et mul tuleb täna ilus päev. Osta omale mõni atraktiivne riideese või aksessuaar ja hakka end seda kandes hästi tundma. Vaata jälle peeglisse ja ütle: “ Ma näen selle pluusiga (või salliga või kingadega või ehtega) väga hea välja!”
Kohtle ennast täpselt selliselt, nagu sa tahad, et teised inimesed sind kohtleks! Ära jää ootama, et teides sind hakkaksid hästi kohtlema. Kõigepealt usu iseendasse ja loo endale iseenda suhtes hea tunne. Luba omale häid tundeid ja emotsioone. Luba armastust! Ühel hetkel on seda positiivsust sinus piisavalt palju, et seda hakkab jätkuma ka teistele jagamiseks. Alles siis võid hakata tundma, kui hästi teised sinust mõtlevad. Teretavad sind naeratusega, kallistavad, kiidavad jne jne jne. Täpselt nii palju, kui sa armastad iseend, suudad sa armastada ka teisi. Ainult üks inimene siin ilmas saab sind juhtida ja õnnelikuks teha – see oled sina ise!

TERVIS.
Kindlasti oled kuulnud platseeboefektist, kui haigele antakse ravimi asemel suhkrutablette ja see haige paraneb haigusest. Uskumisel on tugev jõud.
Universumis on rohkelt rikkust, küllust ja heaolu, nii et ava oma süda sellele, et tunda, kuivõrd imeline kõik see on. Tunneta head tervist, head enesetunnet, ilusat loodust.
Mida rohkem on sinus stressi, seda suurem on tõenäosus haigeks jääda. Stressi vähendamiseks ja eemalhoidmiseks võid näiteks vaadata lõbusaid filme, ilusaid pilte või kuulata meeldivat muusikat. Laula! Jookse! Tansti! Võimle! Tee ükskõik mida, mis tekitab sinus hea tunde!
Kui oled saanud arstilt ebameeliva diagnoosi, siis ära jää kurvaks. Võid küll teadvustada seda uudist, kuid ela edasi tundega, nagu oleksid endiselt täiesti terve. Nagu sul poleks kunagi sellist haigust olnud. Elad pika ja ilusa elu täiesti tervena.
Sa ju tead, et sinu kehal on võime end ise parandada. Kui lõikad sõrme, siis kasvab haav kinni. Kui jääd grippi, siis hakkab sinu keha ja immuunsüsteem kohe viirusega võitlema. Sinu kehas on kõik vajalik tegelikult juba olemas, et kõikidest haigustest terveks saada.
Kindlasti meenub sulle vanasõna: terves kehas terve vaim. Tegelikult on aga lood vastupidi. Tervel vaimul on terve keha. Kui sul on alati head tunded ja emotsioonid, siis on ka sinu keha terve. Ta ei korja üles igasuguseid viiruseid ega haigusi.
Kui suudad vabaneda stressist, näed, kuidas su keha paraneb iseenesest. Näiteks on suudetud niimoodi taastada hukkunud neer, parandada kuulmist või on saadud pimedast nägijaks.

Mitte kunagi pole mõtet võidelda millegi vastu. Näiteks võidelda sõja vastu, võidelda terrorismi vastu, võidelda narkootikumide vastu jne. See ei too kunagi tulemust, sest külgetõmbeseadus toodab seda, millele mõeldakse võitluse ajal. Võiluses sõja vastu mõtleme kohe kindlasti ju sõjast, nii et külgetõmbeseadus hakkab ligi tõmbama sõda. Õigem on hakata võitlema heade asjade poolt. Näiteks võitleme rahu poolt, õnne poolt, armastuse poolt, külluse poolt, hea enesetunde poolt.
Lühidalt! Ära keskendu sellele, mida sa ei taha, vaid keskendu sellele, mida sa selle asemel tahad! Ja sa hakkadki looma positiivsust!

KÕIK ON ENERGIA!
Universum, meie planeet, meie keha, meie siseorganid, meie rakud, molekulid, aatomid.
Füüsika tunnist mäletame kindlasti energia jäävuse seadust: energia ei teki ega kao, ta võib vaid muunduda ühest liigist teise ning kanduda ühelt kehalt teisele. Kui küsida füüsikult: “Millest tekkis universum?” saad vastuseks: “Energiast!” Nüüd küsi kristlaselt sama küsimus. Saad vastuseks: “Jumal lõi universumi!. Nüüd küsi kristlaselt: “Kes või mis on Jumal?” ja sa saad vastuseks tõenäoliselt energiajäävusseadusele üsna sarnase lause, ainult sõna energia on asendatud Jumalaga.
Kogu universum on üks suur energiaväli ja sina oled vaid osake sellest. Samas koosned sina veel omakorda energiast. Seda ei tasu unustada. Sinus on piisavalt palju energiat, et valgustada ühte linna terve nädala! Me oleme universumiga üks ja meile kehtivad kõik universumi seadused, usume me neisse või mitte. Sa ise oled energiaaliikas, sa oled Jumal, sa oled kõiksus, sa oled täisulik!
SA VÄÄRID ÕNNELIK OLEMIST!


No comments:

Post a Comment