Monday, March 9, 2015

KUU

Kuu https://sites.google.com/site/wiccawiccan/maagia/kuu-maagia

Oled Sa kunagi mõelnud, kas ja kuidas kuu Sind mõjutab ? Paljud võivad tunda, et kasvava kuu ajal on energiavarud kasvamas. Samas kahaneva kuu ajal tuntakse end rohkem väsinuna. Võib-olla Sinu jaoks on aga täiskuu keerulisem aeg - ning "mida väiksem on kuu", seda paremini end tunned.
 
Kuud seostatakse Jumalannaga.
 
Tüüpilised näited ja veidi ideid:
Noorkuu uus algus
Hea aeg millegi soovimiseks, eesmärkide püstitamiseks ning alustamisteks (uuteks algusteks). Rituaali näide: Põletades valget küünalt (võid selle endale meelepärast värvi küünlaga asendada), näe, kuidas küünlaleek laieneb. Sellest moodustub võimas kaitse su ümber. Mõtle selle üle, mida sa tõeliselt soovid, oma elult ootad. Sõnasta oma eesmärk. Mõtle, mida saad teha oma eesmärgi teostamise heaks ? Hinga sügavalt sisse ja välja, sulge oma silmad. Püüa mõtted oma peast eemale ajada. Kui mõtted kipuvad siiski tulema, võid nad väljapoole kaitsemullist tõsta. Näe enda silme ees ilusat värvilist küünlaleeki. Näe, kuidas hingad sisse ilusaid säravaid küünlaleegi värve (võid valida endale ka meelepäraseima), nt kuldse ja/või lilla. Tunneta, kuidas ilus särav valgus sind muudkui puhastab ja lõõgastab. 
 
Kasvav kuu
Paljud tunnevad sel ajal, et jõuvarud on kasvamas. Hea aeg tarkuse, vaimuannete kasvatamiseks, külluse ligitõmbamiseks, eneseusu suurendamiseks. Mida suuremaks kasvab kuu, seda võimsamaks kasvavad ka energiad.

Täiskuu
 Täiskuud peetakse ajaks, mis on kõikidest hetkedest võimsaim. Soodne nii armastuse heaks, julguse suurendamiseks, emakese maa tervendamiseks, õigluseks, sisse õnnistamiseks (kodu, varjude raamatu..), raskuste ületamiseks ...

Kahanev Kuu
See on aeg lõpetamisteks, tagasi tõmbumiseks, asjade üle järele mõtlemiseks (nt millest soovid vabaneda oma elus, ka negatiivsetest harjumustest vabanemiseks).

Sinine Kuu
Tavaliselt on igas kuus üks täiskuu. Sinise Kuu ajal aga on ühe ja sama kalendrikuu jooksul kaks täiskuud. Selline sündmus esineb tavapäraselt iga 2,5 aasta tagant. (Aastal 2012 on 02.08 ja 31.08 täiskuu. ) Ühes ja samas kuus teist täiskuud nimetataksegi Siniseks Kuuks. Võid soovida sel ajal tegeleda kaitsenõidustega, eesmärkide seadmistega, rahu, armastuse ja headuse heaks nõidumistega. Või tegeleda nt vaimsete asjadega, millega ei ole varem algust teinud. 

Kasulikud lingid:
Kuufaasid (näed soovi korral ka Päikese kohta, nt loojumise ja tõusmise aegu.)
Kuu märgid (siit saad teada kellaajalise täpsusega Kuu paiknemise sodiaagimärgis. Soovides saada korrektset infot, kliki allosas What is my timezone? Seeläbi saad teada, mitu tundi tuleb lahutada/liita. *Eestis suveajal lahuta märgitud kellaajast 3 tundi. Talveaajal (kui kella on tunni aja võrra edasi keeratud) lahuta 2 tundi.
Kuu faasid (Kuu faasid täpse kellaajaga. Saad nt teada, mis kell on Uus Kuu.) -  
 
On neid, kelle jaoks on Kuu näol tegemist tähtsa(ima) taevakehaga. Kuidas on Sinuga? Oled Sa mõelnud sellele, et Kuu võiks olla sootuks midagi muud kui see, millena näed seda olevat ? Mis kuu on ? Otsi ja sa võid jõuda vägagi kaugele ...

No comments:

Post a Comment