Tuesday, November 19, 2013

Kreet Rosin tervenes eluohtlikust tõvest napi nädalaga

Originaalartikli link http://www.arengutee.com/kreet-rosin-paranemisest.html

("Naisteleht, juuni/2013, tekst: Kristel Rõss, foto: Helin Loik-Tomson)


Vaimsete praktikate õpetajana ja terapeudina kuulsust kogunud Kreet Rosin teeb ehmatava avalduse: “Kolme aasta eest teatas üks tipparst, et mul on suure tõenäosusega jäänud elada vaid nädal.”

Sellisele järeldusele jõudis meedik, uurides põhjalikult tollal 35-aastase Kreeda peapiirkonnast tehtud röntgenipilti. Tegu oli kiire kuluga põletikuga, mis ähvardas minna otse ajju.

Täna räägib 17-aastase Mattiase ja 5-aastase Oskari ema Kreet (38) juhtunust talle nii omasel rahulikul moel, väike muie suunurgas. “Ärkasin ühel hommikul ja ei saanud oma pead üldse liigutada – see tekitas meeletut valu, nagu oleks keegi noaga torganud,” meenutab ta.

See oli aeg, mil tütarlapselikult habras Kreet tegi hoogsalt teraapiaid ja koolitusi, sõnaga – õpetas inimesi elama harmoonias ja tervena. Mis siis ometi tema endaga juhtus? “Elu pakkus mulle suurepärase võimaluse praktiseerida seda, mida teistele õpetan,” muheleb särasilmne naine.

Tema sõnul pakub iga haigus mõtlemisainet, andes rohkesti vihjeid selle kohta, miks ta just sind välja valis. “Mina sain ootamatu tervisehäda tõttu ainult lamada või istuda tikksirgelt, valu oli nii tugev, et ma ei suutnud mõelda kellelegi peale iseenda,” kõneleb Kreet. Aga just see oligi haiguse sõnum – keskendu ometi kord ka iseendale!

Tegusa terapeudi ja aktiivse koolitajana oli Kreet viimased kuud enne haigust tegelenud üksnes teistega, võtmata ainsatki vaba päeva. “Muutusin peaaegu nagu ema Teresaks, unustades iseennast,” leiab naine tagantjärele.

Ta lisab, et valu peamisi eesmärke ongi tuua inimene käesolevasse hetke, kus on tema vägi ja võimalus võtta ette muutusi. Seepärast tuleks olla tänulik igale valule ja haigusele, sest ta nad toovad meile väärt sõnumeid. “Aga enamasti püütakse sõnumitooja lihtsalt ära tappa,” ütleb Kreet naeruse häälega.

Paranemise esimene samm ongi mõista oma õppetundi. Ja et Kreeda arusaamise järgi ei ole ühtki ravimatut haigust ega seisundit, oli ta karmile diagnoosile vaatamata üsna optimistlik ega võtnud arsti hirmsat ettekuulutust vääramatu tulevikuvariandina. “Korraks mõtlesin, et mis saab minu lastest? Et äkki peaks tegema testamendi? Aga sisetunne ütles, et seda ei ole vaja,” tunnistab ta.

Haigusnädala jooksul viljeles Kreet kõiki vaimseid tehnikaid, mida ta on õppinud ja õpetanud. Reikimeistrina on ta harjunud endale iga päev vahendama kosmilist eluenergiat ehk reikit, aga nüüd tulid appi ka sõbrad, kes tegelesid kaugtervendamisega.

Mis peamine – naine mõistis oma õppetundi ja lubas iseendale edaspidi rohkem puhata. Kui nädala pärast tehti uus röntgenipilt, polnud haigusest enam jälgegi! “Paar päeva hiljem läksin Egiptusesse ekspeditsioonile,” märgib Kreet rahulolevalt.

Vanemad tervenesid ravimatust haigusest

Kreeda sisemist veendumust, et iga haigus on tervendatav, on kasvatanud juhtumid tema enda peres. Nii näiteks on Kreeda ema tervenenud ravimatuks peetavast haigusest – sclerosis multiplexist. “See oli sügaval vene ajal, kui ema sattus taastusravikeskusse, kus arstid tegelesid ida meditsiiniga,” meenutab Kreet.

Ema töötas pärast paranemist veel mitukümmend aastat hambaarstina, see tähendab, et tema töövõime oli täielikult taastunud – värisevate kätega ei saaks ju stomatoloogi ametit pidada!

Kreeda isa aga on lõplikult tervenenud vähist, mis esiotsa aina tagasi tuli, nii et mees pidi läbi elama kuus lõikust. Kreeda sõnul sai isa terveks, kui ta muutis oma elustiili.

Üsna ebatavaline on see, et Kreet oma kolme aasta taguse haiguse täpset nime enam ei mäleta ning kõik sellekohased paberidki on ammu prügikasti rännanud. “Kunagi ei tasu keskenduda haigusele, nõndaviisi üksnes kasvatate selle väge,” manitseb ta.

Kreet räägib lõbusa loo sellest, kuidas tema vanem poeg ja tolle pinginaaber 10-aastastena endale kuu ajaga n.ö lampjalad välja mõtlesid. “Poisid kuulsid sõjaväe kohta negatiivseid uudiseid ja neil tekkis suur hirm. Nad teadsid, et lampjalgadega teenistusest pääseb. Ja varsti saidki selle diagnoosi! Nüüd neil seda hirmu enam pole ning lampjalgsus on samuti kadunud,“ toob Kreet näite mõtte kiirest materialiseerumisest.

Samamoodi saab ennast haigustest vabaks mõelda, kui tegelda oma hirmude ja tunnetega. Terapeudina teab Kreet, et negatiivsed tunded võivad liiga teha väga kiiresti. “Kui vanasti kulus umbes 10 aastat selleks, et endale vähki tekitada, siis nüüd võib see juhtuda paari kuuga. Nii kiireks on läinud elu ja energiad,” märgib Kreet.

Ka Kreeda silmad on tervenenud justkui iseenesest, vaimsete praktikate tulemusena. „Mul oli juba väikese tüdrukuna prillidel üsna suur miinus,“ tõdeb ta. Aga kui Kreet hakkas igapäevaselt tegelema reikiga, avastas ta ühel hetkel, et prille polegi enam tarvis!

Naine lisab naerdes, et tegelikult oli ta oma prillidega üsna harjunud. „Hotellis müügijuhina töötades kandsin šikke püks-kostüüme, mille juurde moekad prillid hästi sobisid,“ muheleb ta.

Kuigi enamik inimesi ütleb, et nad tahavad terveks saada, on Kreet mõnikord avastanud kliendi teadvuse ja alateadvuse vahel konflikti - inimene pelgab kaotada tähelepanu ja hoolitsust, mida ta haigena lähedastelt saab.

Mediteeriv Tiiger ohjab sisemist tuld

Esimene kokkupuude vaimse maailmaga oli Kreedal 11-aastaselt, kui ema viis ta koos õe Herdisega transendentaalse meditatsiooni kursustele. „Olime kuulekad lapsed ja tegime, mida öeldi: nii me mediteerisimegi koos õega igal hommikul ja õhtul. Tegelikult lootsid ema ja vanaema, et mu noorem õde muutub sama rahulikuks kui mina,“ naerab Kreet.

Erakordselt tasakaaluka olemisega Kreet lööb alati ümbritsejad pahviks, kui teatab, et on Tiigri aastal sündinud Lõvi. „Selle üle ikka imestatakse ja päritakse, et kuidas ma oma sisemist tuld ohjeldan,“ kõkutab ta.

Kreet tunnistab, et lihast ja luust inimesena läheb temagi mõnikord närvi, aga ta suunab üles kerkinud ärritusenergia teadlikult vaimsesse arengusse.

Väga vale on ärritust alla suruda, sest nii võib kiiresti mõne haiguse genereerida. Elu on niigi pakkunud talle võimalust kogeda sarnaseid seisundeid, mille pärast inimesed tema poole pöörduvad.

„Olen olnud kolm päevast masenduses – uhh, see oli tohutu energiakulu, rõõmus olla on palju lihtsam!“ ütleb ta. Ta tajus, et depressiooni all on peidus hirm elada, hirm ennast väljendada, hirm olla mina ise.

Kui Kreet pärast teise lapse sündi loobus tasuvast müügijuhi tööst, ei mõistnud keegi tema valikut. „Ega mul olnudki ratsionaalset põhjendust, üksnes sisetunne, et pean midagi muud tegema, teadmata, mis see muu on.“

Kreet usaldab oma sisetunnet ja suunab oma sisemise tule meelistegemistesse, näiteks liikumisse. Lapsena mängis ta tennist ja käis tantsutrennis, praegu sõidab rattaga ning ujub meelsasti. „Täna kaalun 3 kilo vähem kui keskkooli lõpus,“ teatab ta kadedaks tegeva tõsiasja.

Ta lisab, et ka ülekaalu tekkimise põhjuseks on allasurutud negatiivsed tunded. „Polstrikiht kehal on justnagu päästerõngas, kuhu paigutuvad jääkained, millega keha ei suuda toime tulla – elutähtsatest organitest eemale. Kui sa puhastad oma keha, kaob ka rasvakihi funktsioon.“

Kes ei oska oma füüsist või emotsioone puhastada, võiks teha suurpuhastuse oma mõtetele, kõlab üks Kreeda soovitustest.

Laste tervis sõltub ennekõike emast

Kui kõnelda laste tervisest, ei saa üle ega ümber tõsiasjast, et nemad on mõjutatud ema energiaväljast seni, kuni neil tulevad jäävhambad. Näiteks kui laps öösiti alla pissib, peegeldab see ema väga tugevat pinget.

„Kas isa ei mängigi mingit rolli?“ on mõni ema häiritult pärinud. Kreet tavatseb vastata: „Isa roll on hoolitseda selle eest, et emal oleks hea olla, siis on nii ema kui lapsed terved.“

Partnerlus pakub elus üldse rohkesti õppetunde. Näiteks suhtes, kus mees peksab naist, on naisel vaja õppida iseennast väärtustama. Kui ta seda ei tee, kordub järgmises kooselus sama probleem.

Miks satuvad vahel kokku väga erineva ellusuhtumisega inimesed, sest tõmbuma peaksid ju sarnased? „Ikka õppetunni pärast. Inimesed võivad olla erinevad, aga õppetunnid haakuvad.“

Ka üksinduse põhjuseks võib olla see, et suhe kas ema või isaga on paigast ära. Vahel on vaja inimesel õppida olema iseendaga. Iga kogemuse eest tuleb olla tänulik, leiab Kreet.

Teraapiaseanssidel tulebki sageli teha läbi andestamisprotsess iseendale ja teistele, et vabastada energiablokeeringud. Et lähedaste suhtes ei oleks vimma ega viha. „Ükskõik kuidas sinu vanemad on kunagi käitunud, väärivad nad tänu selle eest, et on pakkunud sulle õppetunde,“ on Kreet kindel.

Kreeda isiklikke ja võõraid õppetunde tulvil päevad algavad varavalges, juba hommikul kella 4 paiku asub ta mediteerima. „Kogu elu tuleb minu juurde rõõmu, kerguse ja hiilgusega,“ see põhimõte sobib Kreeda olemusega imehästi. Te teab, et õnn on meeleseisund, mida on igal eluhetkel võimalik valida. Meist igaühel.

No comments:

Post a Comment