Sunday, April 12, 2015

KEVADISTE PUNGADE VÄGI ehk energeetiline „plahvatus“

KEVADISTE PUNGADE VÄGI ehk energeetiline „plahvatus“

1. SIRELI PUNGAD. Suurepärane vahend diabeedi puhul. Arvatakse, et kui lihtsalt mäluda ära mõned sirelipungad, siis seedimine paraneb olulisel määral.

2. KASEPUNGAD. Tuntud kui fütoterapeutiline vahend. Kuulub paljude ravisegude koostisesse. Rahvameditsiinis kasutatakse kasepungi gonorröa, kuse- ja suguelundite haiguste ning vähktõve ravimiseks, samuti ussinugiliste vastu. Pungade tõmmis, keedus ja tinktuur soodustavad uriini-, higi- ja sapieritust, puhastavad verd, vaigistavad valu, vähendavad põletikku, parandavad haavu, desinfitseerivad ja ajavad ussinugilisi välja. Neil on nii tugev bakteritsiidne efekt, et nad tapavad koguni tüüfusepisikuid. Neerukivide puhul kasutatakse kasepungade vesitõmmist. Suhkrutõve ravimiseks lastakse 2-3 sl. pungadel 2 kl. keeva veega tihedalt suletud nõus soojas kohas 6 tundi tõmbuda, kurnake ja jooge ööpäva jooksul.

3. KIRSIPUNGAD. Kilpnäärmele. Kasulik on aeg-ajalt süüa ära 1-2 punga.

4. OKASPUUDE PUNGAD. Kopsudele-bronhidele. Lastele võib väikestest männikäbidest ja männipungadest moosi keeta. Lihtsalt valada need siirupiga üle ja keeta läbi. Lastele meeldib. See keedis aitab hästi köha puhul.

5. ÕUNAPUU PUNGAD. Kui aias õunapuude lõikust teha, siis tasub neilt korjata pungad koos väikeste oksakestega ära. Valada pungad ( koos väikeste oksakestega) võiga üle, natuke aega keeta, kurnata. Saadud seguga määrida peavalu korral meelekohti. Valmistamiseks võtta umbes 100 grammi pungasid 200 grammi koorevõi kohta.

6. PAPLI PUNGAD. Väga hinnatud. Omavad samasugust toimet nagu taruvaik. Ravivad paljusid meeste haigusi (selle hulgas prostatiiti). 100 grammi pungasid (koos väikeste oksakestega) valada üle veega. Jätta noorkuu ajaks 2-ks nädalaks seisma. Pärast juua 10-15 tilka päevas. Mitte poole klaasi kaupa. Musta papli pungade viin... kõrge vererõhu ja maohaiguste vastu.

7. KIBUVITSA, VIIRPUU JA AROONIA PUNGAD. Väga kasulikud veresoontele ja kui on nägemisdefektid. See ei tähenda, et läheme puu juurde ja sööme jäneste moodi kõik pungad ära. Piisab, kui süüa paar punga.

8. MUSTSÕSTRA PUNGAD. Hea allergiavastane vahend. Teeb korda kõik organite süsteemid kehas.

9. HAAVAPUU PUNGAD. Pungade, noorte lehtede või koore keedust kasutatakse rahvameditsiinis palavikku alandava, põletikuvastase ja higieritust soodustava vahendina. Sellest on abi põiepõletiku, ägeda gastriidi ja hemorroidide korral.
Külmetushaiguse korral.. Koguda noorelt haavapuult üks osa pungi ja kolm osa koort ning lasta neil varjus kuivada. Koor ajage läbi hakklihamasina, pungad jahvatage kohviveskis ja valmistage neist vahekorras 1:10 püritus- või viinatõmmis, lastes esimesel kaks, teisel kolm-neli nädalat tõmbuda. Anumat tuleb seejuures hoida pimedas ko­has ja aeg-ajalt loksutada. Valmis tõmmist võtavad täiskasvanud kolm korda päevas 30-40 tilka, lapsed aga 7-10 või 15-20 tilka - olenevalt va­nusest.

10. TIKRIPUNGAD
Pungasid võib süüa VÄRSKELT, aga võib ka teha TEED. Selleks, et pungadest eralduks vette kasulikud ained, piisab, kui lasta teed tõmmata ainult 5 minutit.
Jalutuskäikudel noppige ja sööge ära 1-2 erinevate puude punga (muidugi mitte mürgiseid). Kõik nad avaldavad positiivset mõju organismile tervikuna.
Peamine on mitte üle pingutada. Ja kui te haige ei ole, siis ei maksa keskenduda ühe puu pungadele.
PS!
Eelnevalt oleks hea, kui taime käest luba ka küsitakse punga võtmiseks ja ühtlasi taime käest palutakse abi vastava haiguse ravimisel.
vene keelest tõlkinud Ingrid Prass
https://www.facebook.com/apl.zdorovie/posts/791701047543719?pnref=story
https://tulelaps.wordpress.com/category/puud/
http://herba.folklore.ee/?menu=taime&tid=1808
http://www.hot.ee/jaan203/rahvaraviEsimene%20kogumik.htm

1 comment: